print
Aseară, la Chișinău, a fost lansată cartea „Reconstituiri cu Ileana Popovici”
19.01.2018
1379

Volumul „Reconstituiri cu Ileana Popovici" este dedicat actriței de origine basarabeană, Ileana Popovici, care a devenit cunoscută publicului larg mai ales la începutul anilor 90 datorită unui film făcut încă în anii 60, dar interzis de regimul comunist din România. „Reconstituirea" este cel mai bun film românesc din toate timpurile potrivit Asociației Criticilor Români de Film. Scrisă de nepoata ei, Radmila Popovici, cartea a fost lansată la Librăria din Centru pe 18 ianuarie.

În „Reconstituiri" cartea-interviu despre care autoarea Radmila Popovici spune că este un film biografic-muzical-artistic, publicul o descoperă nu doar pe actrița Ileana Popovici, dar și pe cea care a fost ilustratoare muzicală, realizatoare și prezentatoare de emisiuni la televiziunea română și solistă de muzică ușoară.

Om de muzică, de scenă, de televiziune și radio, Ileana Popovici întrunește calități umane deosebite iar dincolo de frumusețea fizică, aceasta mai dovedește și o frumusețe sufletească rară, generozitatea ei fiind proverbială. Așa au descris-o jurnalistul Vasile Botnaru, scriitorul Mihai Poiată, publicistul Vitalie Ciobanu și istoricul Octavian Țîcu, care au fost alături de autoarea cărții la lansare. 

Publicul adunat la librărie a cunoscut-o aseară pe Ileana Popovici prin cartea „Reconstituiri". Răsfoind paginile cărții, unii cititori au devenit martori ai unor povești de dragoste iar alţi au descoperit momente picante din viața actriței.

Cei care au fost aseară prezenți la lansare au achiziționat cartea la un preț redus.

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.