print
„Totul este minunat – de la arhitectură și peisaj până la vinuri”: renumitul bucătar francez, Marc Foucher, în Moldova
11.05.2018
499

Bucătarul francez Marc Foucher, care a gătit pentru Casa Regală a Suediei și familia princiară din Monaco, a pregătit de Ziua Europei la Castel Mimi o cină cu bucate bazate pe rețetele din cartea sa „La preuve par l'œuf".

Meniul din seara zilei de 9 mai a fost armonizat cu vinurile „Castel Mimi": Rosé Cab Sauvignon, Ice Wine Riesling, Feteasca Albă, Roșu de Bulboaca și vișinată. „Vinurile sunt demne de bucatele maestrului", a fost opinia participanților la eveniment.

Cina de Ziua Europei de la „Castel Mimi" pregătită, împreună cu echipa de bucătari a vinăriei, de către Marc Foucher, care deține titlurile de MasterChef al Franței și de membru titular al Academiei Culinare Franceze, a fost însoțită de un spectacol de lumini și un show la havuz. Iar primele 20 de cupluri care s-au prezentat la eveniment au primit în dar, cu autograf, cartea bucătarului francez „La preuve par l'œuf", lansată în anul 2016 și recompensată cu Premiul literar al Fundației „Edouard Nignon".

Directorul „Castel Mimi", Cristina Frolov, a afirmat că „a fost o onoare pentru noi să-l avem în calitate de oaspete pe Marc Foucher, un nume de referință în arta culinară internațională, să auzim mărturia lui că la Castel Mimi „totul este minunat - de la arhitectură și peisaj până la vinuri".

Bucătarul Marc Foucher, oriunde s-a aflat în lume în deceniile de carieră culinară - din Franța și Elveția până în Rusia și Vietnam, a oferit mereu o experiență gastronomică haute couture, reușind să realizeze un abinament excelent între bucate și vinuri, ceea ce s-a întâmplat și în timpul vizitei sale cu misiune culturală și de instruire în Republica Moldova.

Renumitul bucătar francez Marc Foucher, declarat Cel mai bun bucătar al Franței în anul 2004, este Cavaler al Meritului Național al Franței, Consilier culinar la Scène Thélème rue Troyon, Paris 1*  Michelin și este director al companiei ART CULINAIRE CONSEIL.

Astfel prezența lui Marc Foucher în Republica Moldova, la invitația Castel Mimi, a fost prima vizită a unui bucătar cu asemenea renume pe plan mondial și s-a constituit într-un schimb valoros de experiență culinară, culturală și educațională. 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.