print
La Chişinău a fost inaugurat Orășelul European 2018
14.05.2018
1126

În cadrul Orășelului European, au fost amenajate corturi ale proiectelor finanțate de UE, unde au fost prezentate informații interesante despre asistența acordată de Uniunea Europeana pentru a contribui la dezvoltarea Republicii Moldova.

De asemenea, evenimentul le-a oferit vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de cultura și bucătăria europeană și nu numai, prin intermediul prezenței Ambasadelor Statelor Membre UE și a țărilor partenere.

Vizatorii orășelului au putut să participe la lecții de limbi străine, să guste din bucătăriile tradiționale europene, precum și să afle informații despre asistența UE. 

 

Tradițional, Orășelul European va găzdui un Festival de Film și Cultură Europeană, care va fi lansat pe 13 mai la orele 13:00. Pe parcursul zilei, publicul va avea ocazia să participe la o serie de activități menite să ofere o imagine de ansamblu a diversității culturale europene, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici", formația FunCOOLio (Latvia) și TRIGON (Republica Moldova). De asemenea, Festivalul de Film și Cultură Europeană va fi organizat în mai multe localități din toată țara, în perioada 13 mai - 3 iunie. 

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.