print
Biletul spre o viață în Moldova
20.09.2017
2288

A avut parte de multe călătorii a fost în Germania, Italia, Franța, Spania, Irlanda, America, India, Suedia, Turcia și multe alte țări pe care nu le mai știe la număr. La ai săi 46 ani Olga Harcenco a avut parte de amintiri placute în fiecare țară pe care a vizitat-o și doar în Moldova a rămas să locuiască. Cum spune ea o banală călătorie mi-a schimbat viața totalmente.
De ce ați ales anume în Moldova să locuiți, din toate țările pe care le-ați vizitat?
Prima oară când am ajuns în Moldova nu mi-a placut de la început că aveți mulți câni și pisice care nu au adăpost. Mai apoi am ajuns în Chișinău unde am văzut că oamenii sunt receptivi și sunt gata să îți ofere o mînă de ajutor atunci când ai nevoie. Mi-a plăcut mult tradițiile care le aveți, desigur și bucatele tradiționale (plăcinta, mămăliga, sarmalele) și multe alte bunătățuri pe care le-am gustat. Sunt oameni simpli și asta mi-a placut cel mai mult în Moldova și cred că acesta este și motivul pentru care am ales să locuesc în Moldova.


Doriți sa plecați înapoi la Moscova cu traiul?
Nu cu traiul nu doresc, în vizită desigur că plec la sora mea și de fiecare dată o mulțumesc pentru această șansă pe care mi-a oferit-o de a-mi schimba viața, am gasit locul unde pot fi fericită. Au fost și nepoții cu sora în ospeție în Moldova le-au placut și lor aici, de fiecare dată când au posibilitatea vin să stea la mine pentru a se mai odihni.
De ce ați ales să locuiți în Chșinău?
Sunt multe locuri frumoase în Moldova cum ar fi Orheiul, Soroca, Cahul și multe altele dar nu am simțit un loc aproape de suflet, îmi place mai mult să locuiesc în orașe și de aceea m-am oprit la alegerea de a locui în Chișinău.
În prezent mai călătoriți?
Desigur că mai călătoresc, dar acum nu așa mult timp cum o făceam odinioară. Înainte puteam pleca pe o lună dar acum așa mai puțin, câte o săptămână maxim două și repede înapoi acasă. Îmi place mult să călătoresc și cât timp mai am posibilitatea desigur că merg în călătorii de vis.

În Moldova locuiți singură sau cu familia?
Aici sunt singură, am dorit să vin cu copii desigur, dar ei au preferat să rămână în Moscova unde au copilărit. Când au posibilitatea vin și mă vizitează și acest lucru se întîmplă foarte des, practic nici nu reușesc să le duc dorul. În fiecare zi vorbim suntem practic mereu aproame chiar dacă ne despart mii de kilometri.
Care este visul sau următoarea dorință?
Deja nu mai am dorințe totul ce mi-a trebuit ca să fiu fericită am. O familie frumoasă, o soră iubitoare, o țară în care mă simt în largul meu și călătorii mereu și oriunde. Cred ca aceasta îi este necesar unui om pentru a se simți fericit și împlinit.


Care este următoarea destinație?
Încă nu știu, dar știu exact că sora mea are deja pregătit un bilet de plecare într-o altă țară.

Stagiar: Dumitrița Gîrneț

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.