print
În Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din capitală a fost inaugurată sala de sport după circa 2 ani de construcţie
28.03.2018
3830

Realizarea mult așteptată a fost un prilej de mare bucurie pentru cadrele didactice, elevi și părinți, care au venit  la sărbătoare pentru a-și exprima speranțele și cuvintele de recunoștință. Alături de comunitatea școlară au fost reprezentanții primăriei municipiului Chișinău, în frunte cu Silvia Radu, Primar general interimar, și reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, reprezentat de Secretarul general de stat pe Educație, Angela Cutasevici.

După ritualul tradițional de tăiere a panglicii de la intrare, oaspeții (cu panglici tricolore la piept și la mâini) au intrat în clădirea ce cuprinde o suprafață de peste 400 m2. Aici tinerii și-au etalat talentul în diverse domenii sportive: dans sportiv, gimnastică, elemente de atletică ușoară etc.

Potrivit Secretarului general de stat pe Educației, de la fondare, școala nu a avut o sală de sport. „Cu toate acestea, precizează dna Cutasevici, liceul încă din primii ani s-a remarcat la nivel național prin performanțele academice, iar această sală de sport va oferi șanse multiple în atingerea și a performanțelor sportive pentru cei 1077 de elevi".

Primarul interimar Silvia Radu, menţionând că unul din copiii săi studiază în această instituţie, a subliniat că sala nou-inaugurată a fost mult așteptată atât de elevi, cât și de părinții acestora. Edilul capitalei a îndemnat copiii să frecventeze cât mai des sala de sport pentru a duce un mod de viață sănătos și pentru a atinge rezultate în sport tot atât de bune ca și la învățătură.

La rândul său, directorul instituției, Grigore Vasilache, a spus că elevii și profesorii acestei școli au așteptat sala de sport timp de 28 de ani și au inaugurat-o la o dată semnificativă - 27 martie, ziua celebrării celor 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, prilej de dublă sărbătoare. Lucrările construcției edificiului au durat circa 2 ani, fiind alocate 5 mln. de lei.

În acest context, Directorul liceului a ținut să mulțumească tuturor celor implicați în realizarea acestui vis, și anume: Primăriei și Consiliului municipiului Chișinău, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Direcției generale educație, tineret și sport mun. Chișinău, Direcției Construcții capitale, precum și colectivului de profesori, elevilor și părinților.

Elena Vorotneac

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.