print
Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Salve” la 10 ani de activitate
21.09.2015
1602

Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Salve” a fost inființat în anul 2005, datorită implementării proiectului „Clinici Prietenoase Tinerilor”, finanțat de Banca Mondială și UNICEF, Organizația Obștească „Demos” în parteneriat cu Instituția medico-sanitară „Spitalul raional Edineț” cu contribuția Consiliului raional și primăria orașului Edineț.

Salve

„Ne numim „Salve”, acesta a fost un salut al romanilor antici. Timp de 10 ani s-au schimbat multe. Ne bucură faptul că oamenii ne percep ca un centru serios și cu oameni competenți. Cu doi ani în urmă, centrul nostru a fost primul care a efectuat controale profilactice la adolescenți. Am fost foarte bucuroși, atunci când părinții rămâneau entuziasmați după consultații, regretând că înainte nu puteau să meargă la astfel de centre” zice Ecaterina SOROCAN, șefa CSPT „Salve”.

Salve

Din 2007 CSPT „Salve” este parte componentă a IMSP Centrul de Sănătate Edineț și este finanțat de către Compania Națională de Asigurări Medicale.

Floarea- Soarelui este acea „pată de culoare” care deosebește Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor „Salve” de restul centrelor. Și-au ales acest simbol, deoarece este o plantă care aduce multă roadă, mereu îndreptată spre soare, astfel și ei și-au propus să aducă rezultate fructuoase pe parcursul tuturor anilor de activitate.

Salve

Beneficiarii centrului sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 10 și 24 de ani, din raionul Edineț.

„De aproximativ un an de zile fac parte din echipa voluntarilor din acest centru. Noi suntem foarte recunoscători Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Salve”, deoarece ne învață foarte multe lucruri, în special pe mine, deoarece doresc să devin medic. Sănătatea este unul dintre lucrurile primordiale, asta am învățat noi aici. Părinții aprobă tot ce fac eu la centru”, zice Liliana LÎSÎI, voluntar la centru.

Salve

„La „Salve” noi învățăm ce înseamnă educația de la egal la egal, mergem prin școli și vorbim despre acest subiect, astfel ne creăm o imagine bună în fața profesorilor, ei văd că noi avem dorința de-ai învăța și pe alții ceea ce știm noi”, spune Iulia SOROCAN, voluntar.

Salve

Servicii oferite în cadrul CSPT:
- Servicii medicale;
- Consiliere psihologică;
- Informare Educare Comunicare;
- Referire după competență în alte organizații și instituții;
- Servicii out-reach;
- Asistență metodologică, logistică;
- Pregătirea voluntarilor ca educatori de la egal la egal. 

Salve

Principiile CSPT sunt: confidențialitatea, servicii gratuite, toleranța, voluntariat.

Salve

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.