print
Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „PRO-SALVA”
13.10.2015
972

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „PRO-SALVA” activează din anul 2012. Centrul oferă consultații individuale, în cuplu sau referitor la:
• Sănătatea generală: alimentaţie, igienă, particularităţile fiziologice;
• Sănătatea reproductivă: dezvoltarea sexuală, contracepţie, sarcină;
• Sănătate mintală: relaţii interpersonale, depresii, stres;
• Pregătirea integrată a cuplurilor în viaţa de familie, sarcină, naştere;
• Probleme sociale: trafic de fiinţe umane, familii social vulnerabile, violenţă, consum de tutun, alcool, droguri.

Salva

„Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „PRO-SALVA” este foarte important, deoarece dorim să creștem generații sănătoase, dorim să educăm și să informăm, să învățam tinerii cum să aibă grijă de sănătatea lor. Lecțiile noastre, unde informăm, educăm și comunicăm, sper să fie utile pentru tinerii care studiază în școli, mai ales că noi venit cu o altfel de abordare, puțin mai diferită de cea a pedagogilor, ne străduim să-i învățam lecții de viață și mai puțină teorie. Tinerii se adresează foarte des la „PRO-SALVA”, și cu întrebări diverse. Unii vin cu simptome ale unor tulburări, altcineva vine doar pentru a se informa”, afirmă Natalia VLASOV, Şefa Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „PRO-SALVA” din Străşeni.

Salve

În cadrul Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „PRO-SALVA” voluntarii se pot încadra în activităţi informaţional-educaţionale şi de comunicare de la egal la egal: ore informativ educative pentru semeni, măsuri informaţionale în masă, activităţi out-reach, prezentarea şi discutarea filmelor educative, teatrul social. Pot elabora materialelor informative: fluturaşi cu prezentarea CSPT „PRO-SALVA”, buclete informative, buletine informative periodice (electronice sau publicate). Voluntarii mai pot participa la realizarea sondajelor sociologice: anchete de studiu, culegerea datelor şi prelucrarea rezltatelor.

Salva

„De mulți ani am așteptat un astfel de serviciu, unde poți să comunici, să colaborezi cu adolescenții. Eu încerc să ajut tinerii și să le arăt cale bună spre viață, cum să nu intre întrun cerc vicios. Venind aici, adolescenții își pun în bagaj lucruri într-adevăr bune. Din păcate în familie nu se discută mereu despre modul sănătos de viață, despre schimbările ce au loc în perioada adolescenții”, spune Nicolae POCINOC, medic pediatru.

Salve

Salva

Salva

Săptămânal, specialiștii și voluntarii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „PRO-SALVA” merg la liceele din raion și informează adolescenții despre: igiena personală, daunele alcoolului, fumatului, sarcina nedorită, alimentația corectă, viața de familie.

Salva

Salva 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.