print
Festivalul „AMATORUL” și-a desemnat câștigătorii
12.05.2014
2471

În acest an, în concurs au fost înscrise 97 de filme ale cineaştilor amatori, cu vârste cuprinse între 7 şi 52 de ani. În proiecţia finală au concurat filme din toate cele patru categorii competiţionale, după cum urmează: 8 la categoria „Film Civic”, 8 la categoria „Film fără categorie”, 5 la categoria „Film de UN minut” şi 2 filme la categoria „Reportaje TV”.

Membrii juriului a fost constituit din regizori de film şi teatru, cineaşti precum şi activişti civici, care au acordat premii pentru câte un film din fiecare categorie competiţională. Premiul „Simpatia publicului” a fost acordat de persoanele aflate în sală, prin vot deschis.

La concurs a putut participa oricine, indiferent de vârstă, loc de trai, opțiuni religioase și politice. Tocmai din acest motiv, în acest an a sporit numărul filmelor de limbă română din România, Ucraina, Ungaria, Italia şi Portugalia.

Aplicanții au fost încurajați să suprindă ceea ce li se pare interesant cu ajutorul unui telefon mobil, aparat foto sau cameră video și să aplice în concurs. Ades, ceea ce participanții consideră a fi o încercare stângace și nesemnificativă, e anume ceea ce dă bine pe marele ecran.

Lansat în 2010, ”AMATORUL” oferă tuturor pasionaților de imagini video o platformă gratuită de lansare a filmelor în spațiul public. Festivalul „AMATORUL” a fost creat ca să spargă tiparele!

În acest an Trofeul Festivalului a fost acordat de către Direcţia Cultură din cadrul Primăriei mun. Chişinău.  Partenerii Festivalului de Film ”Amatorul” au fost: Direcţia Cultură a Primăriei mun. Chişinău, IPNA Compania "Teleradio-Moldova", Centrul de Informare în domeniul Drepturilor Omului, GenderDoc-M, portalurile de liberă exprimare Curaj.TV şi Curaj.Net precum şi Biblioteca Naţională, care a găzduit proiecţia.

Vezi cele 5 filmele câștigătoare:

1. Filmul „Maria Lătărețu. Ultimul cântec, ultima zi” de Viorel Ilișoi.

2. Filmul „E aproapele, dar nu prea” de Lucian Ionut Rusu.

3. Filmul „Accesibilitatea clădirilor pentru persoanele cu dizabilități în orașul Hâncești” de Alexandru Gomaniuc.

4. Filmul „Râsul” de Anatol Mătăsaru.

5. „Where is my child?”, de Radu Boisteanu.

Comunicatul în varinată virtuală: www.amatorul.eu

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.