print
„Citim Eminescu!” la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”
16.01.2015
3737

La Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” s-a lecturat non-stop creații eminesciene la sugestia bibliotecarilor, preferințele utilizatorilor și a celor prezenți.

„Citim Eminescu!”

„De ziua lui Eminescu, Direcția Cultură a Primăriei mun. Chișinău organizează o serie de manifestări, una mai interesantă și mai inedită decât alta. Pe tot parcursul zilei, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și la celelalte biblioteci vor suna versuri citite de mari personalități, dar și de tineri, de copii... oameni care-l iubesc pe Eminescu și care-și dau seama că poezia și cultura, în general, este ceea ce ne marchează cel mai mult și ne poate forma ca personalități”, afirmă Lucia Culev, șefa Departamentului Cultură al Primăriei mun. Chișinău.

„Citim Eminescu!”

„Imediat cum am dat startul acestei activități, mulți dintre cititorii Bibliotecii Municipale au acceptat această provocare și după cum vedeți toți stau în rând pentru a-l citi pe Eminescu”, spune Mariana Harjevschi, Director general al Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

„Citim Eminescu!”

Evenimentul a fost marcat și de o amplă expoziție de carte, fundal muzical și vernisajul Pașii Poetului pe Terra sau 100 de imagini pe urmele lui Mihai Eminescu, fotografii realizate de dr. Vasile Șoimaru.

„Citim Eminescu!”

„Atăzi am venit cu 100 de imagini care sunt urmele lui Eminescu pe pământul nostru, la această aniversare, la 165 de ani de la nașterea marelui nostru poet. Urmele lui duc pe la Livov, în actuala Ucraină, Cernăuți, Cetatea Hotin, Kuyalnik (Odessa), Viena. 5 case în care a locuit Eminescu le-am văzut și le-am filmat”, povestește Vasile Șoimaru.

„Citim Eminescu!”

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.