print
La Chișinău s-a desfășurat Noaptea Europeană a Muzeelor
22.05.2017
298

Pentru a marca cât mai frumos această seară, muzeele din Chișinău au pregătit diverse activități pentru vizitatorii mari și mici. Astfel cei pasionați de istorie și trecut, au avut parte de programe interesante pe tot parcursul nopții.

dfghjkl

La Muzeul Național de Istorie vizitatorii au avut posibilitatea să vadă lucruri istorice inedite precum: „Expoziția de Mașini Retro și motociclete de epocă, proiecţii de film documentar din cadrul Festivalului Internaţional „CRONOGRAF” şi de film animat realizat de Studio „FLORICICA”, ateliere de robotică şi modelism”. Copiii au avut posibilitatea să participe la concursuri de cunoaştere a naturii şi să realizeze puzzle-uri tematice.

yhjukl

„ Vin de fiecare dată la acest eveniment, și mă bucur că organizarea este tot mai bună. Mașinile Retro și motocicletele m-au impresionat cel mai mult”, afirmă Ion , vizitator.

Muzeul Național de Artă a încercat să impresioneze publicul prin expoziția „Bienala Internațională de Pictură”, aceasta reuneşte 164 de artişti plastici din domeniul picturii, reprezentanţi ai 27 de ţări.

jkl

„Am rămas impresionat cu siguranță de armele și de vestimentația pe care o purtau soldații în anii de război. Mi-a plăcut și camera în care este arătat printr-o pictură cu ajutorul diferitor sunete de împușcături, un loc de pe timpul războiului. Cu siguranță este binevenit acest eveniment, dar mi-ar face plăcere să văd atât de mulți oameni și în zilele simple când nu e Noaptea Muzeelor”, afirmă Relu, vizitator.

fghjk

Evenimentul a fost organizat pentru al patrulea an consecutiv, sub patronajul Ministerului Culturii al Republicii Moldova. Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor .  

 Alina Anghel, stragiară

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.