print
Prima ediţie a Festivalului culturii celor cinci continente a avut loc în Alsous Veikou din regiunea Galatsi Attikis
07.09.2017
470

În perioada 1-3 septembrie 2017 s-a desfăşurat Festivalul culturii celor cinci continente cu participarea a 48 de țări, printre care și Republica Moldova, în Alsous Veikou din regiunea Galatsi Attikis.

La cel dintâi Festival intercultural organizat de Clubul UNESCO din Pireu și Insule și, primăria Galatsiou, au fost expuse cele mai frumoase calități din cultura și tradițiile țărilor participante.

Republica Moldova a fost reprezentată de către ansamblul de dansuri „MOLDOVA" din cadrul Uniunii „Al. Ipsilantis" din Atena, care a susținut o frumoasă prestație cu dansuri sub ritmurile muzicii folclorice autentice din Moldova. Standul țării noastre a fost etalat cu obiecte hand made lucrate în lemn, de către meșterul Iurie Cipileaga și bijuteriile Albinei Savciuc, o expoziție unică prin tematică și prelucrare a obiectelor celor doi artiști.

Reprezentanții comunității au fost susținuți de prezența unui grup de moldoveni dar, au fost onorați și de prezența Ambasadorului Republicii Moldova în Grecia, d-nul Anatol Vangheli împreună cu familia, care la rândul domniei sale, în discursul susținut a felicitat membrii ansamblului pentru participare și organizatorii pentru organizarea evenimentului.

La chioșcurile frumos amenajate, oaspeții festivalului au fost întâmpinați cu arome de vin, cafea, ceai și alte băuturi. De asemenea, bucate specifice fiecărei țări și, desigur nu a lipsit și bazarul colorat cu obiecte de artizanat și expoziții cu costume tradiționale.

Menționăm că Uniunea de prietenie Moldo-Elenă „Al. Ipsilantis" este membru al Clubului UNESCO din Pireu și Insule din anul 2012. 

Autor: Tatiana Munteanu

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.