print
Dialog între studenții români și moldoveni despre cinema și media
24.11.2017
464

Dialogul a avut loc pe skype, iar studenții din anul II de la Filmologie și CFM (Cinematografie, Fotografie, Media) au prezentat prin expuneri dinamice elementele ce stau la baza procesului de creație al unui text dedicat ecranului (scenariu), precum și felul în care regia conferă formă materială cuvântului și context vizual ideilor scenaristice.


Mihaiela Ilea, una din organizatoarele evenimentului, a relatat: ,,E o premieră absolută pentru noi, suntem fericiți că am putut împărtăși cu colegii din Republica Moldova experiențele noastre și am reușit să motivăm studenții noștri să muncească mai mult. A fost un dialog productiv și speram să ne revedem în curând".

De asemenea, au fost prezentate și interviuri realizate de studenți cu scenariști și regizori consacrați, în care aceștia au expus păreri despre scenografie, despre experiența acestora, exemple de filme realizate de studenți precum și discuții și dezbateri despre cinema și media din România și Republica Moldova.

Studenții au relatat despre programul lor universitar, despre proiectele realizate și au arătat studenților din Moldova unele dintre acestea.

Andrei Vătăjelu, student la filmologie, a spus: ,,Toate eforturile noastre nu sunt în zadar, acest eveniment ne-a dat ocazia să împărtășim experiența noastră cu cei de peste Prut".

Este pentru prima oară când are loc o astfel de colaborare dincolo de ecrane la Biblioteca Municipală, însă organizatorii evenimentului au promis că vor mai încerca să realizeze astfel de întâlniri dintre studenții din Republica Moldova și cei din România.

Rossiana Vasiloi

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.