print
Universitatea de Stat din Moldova şi-a desemnat Oratorul
18.12.2017
688

Cinci studenți ai Universității de Stat din Moldova  au luptat pentru titlul „ Oratorul USM 2017". Etapa finală a concursului s-a desfășurat în două probe.  În cadrul primei probe, finaliștii au avut de ținut un discurs, pregătit din timp, pe tema ,,Eu- studentul". Pentru discurs, fiecărui participant i s-a oferit 5-7 min. A doua probă a fost cea improvizată, unde fiecare concurent a avut de continuat o frază propusă de organizatori, în 1-2 minute.

Jurații susțin că a fost destul de greu să desemneze câștigătorul deoarece cu toții au fost foarte buni.

„M-a bucurat faptul că studenții au fost activi și că cei ce au participat au făcut acest lucru nu pentru a câștiga un loc  ci pentru a se controla pe sine, pentru a vedea de ce sunt capabili și în același timp mi-a plăcut că au lipsit emoțiile, sau cel puțin au reușit să le ascundă foarte bine"  a spus Tamara Berzoi, jurat.

Trofeul pentru cel mai bun „Orator USM 2017" a fost oferit Carinei Zatic, studenta anului  III la facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

„Cu siguranță a fost o provocare pe care am acceptat-o fără rezerve, întrucât arta oratoriei este un teren atât de drag mie. Un bun orator trebuie să știe să pună frumos subiectul lângă predicat, tot el trebuie să mai și ofere emoție, pentru că astfel suntem construiți, noi, oamenii. A fost o plăcere să dau curs acestei provocări, iar titlul pe care l-am obținut a făcut să-mi coloreze și mai mult acest decembrie. În cele din urmă, în fiecare dintre noi zace un orator nedescoperit, totul pornește de la „șoaptă", tot ceea ce trebuie să facem este să-l lăsăm sa-și spună povestea" a menționat câștigătoarea concursului, Carina Zatic.

Pe locul II s-a clasat: Olimpiada Zmeu anul I, Facultatea de Matematică și Informatică  iar pe locul III-Iurie Paladi Facultatea de Drept . Toți participanții au fost premiați cu  diplome de merit și medalii, iar câștigătoarea concursului s-a ales cu un trofeu și un premiu bănesc.

Amintim că concursul „Oratorul USM 2017" este organizat de către Autoguvernarea Studentilor Universității de Stat din Moldova.

Dumitriţa Zgârcu

 

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.