print
Dumitru Crudu şi-a lansat volumul „Moartea unei veverite”, la Chişinău (video)
29.01.2018
1166

„Moartea unei veverițe” este o carte de proză, apărută la Editura „Universul" din București. Scrisă de Dumitru Crudu, cartea a fost lansată la Librăria din Centru din Chişinău pe 25 ianuarie.

Autorul spune că în această carte a introdus memoriile sale iar pe alocuri putem întâlni și texte inventate.

Printre cei prezenți la evenimentul de lansare au fost scriitorul Nicolae Popa și criticii literari Maria Şleahtiţchi și Lucia Ţurcanu, care au accentuat faptul că în această carte realitatea se ficționează prin limbaj și prin observații. Vorbitorii au mai menționat că, de fapt, cartea se citește foarte ușor, iar istorioarele autorului sunt de-a dreptul spectaculoase.

Eleva Liceului Teoretic „Spiru Haret", Iulia Iaroslavschi, spune că fiecare întâlnire a sa cu scriitorul Dumitru Crudu este un motiv de fericire. Aceasta i-a citit cartea, fiind impresionată mult de personaje, dar și de originalitatea textelor. Astfel, tânăra este prezentă la fiecare lansare a autorului.

Tânărul scriitor Dumitru Rău afirmă că vine foarte des la Librîria din Centru pentru că lansările de cărți de aici au un farmec aparte iar oamenii pe care îi întâlnește îi sunt foarte apropiați sufletului. Spune el, criticii literari din această seară l-au motivat să cumpere cartea și l-au inspirat să meargă acasă pentru a o lectura. 

Pentru cartea de proză „Moartea unei veverițe", Dumitru Crudu a fost distins recent cu premiul „Constantin Stere" în domeniul literaturii, acordat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, ediţia 2018.

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.