print
(VIDEO) Tradiţii, muzică, dansuri dar şi oaspeți sosiți din toate colțurile țării. Toate acestea vor fi în cadrul Festivalului Tradiţiilor „Duminica Mare”
18.05.2018
9

Gurmanzii vor avea posibilitatea să devoreze delicii gastronomice preparate conform tradiţiilor din diferite perioade ale existenții civilizației în acest spațiu: de la epoca de piatră, pâna la modernitare, precum și să deguste, și să afle secretele de preparare a sărbuștei de la casa părinteasca, a lipiilor de Duminica Mare, a mușchiulețului de vită în sos de vișină și multe alte bunătati ofereite de domulgeneni, și invitații speciali ai festivalului.

Împreună cu aspectele gastronomice, Festivalul Tradiţiilor „Duminica Mare” promovează și tradițiile culturale. Vizitatorii și participanții evenimentului vor avea posibilitatea să admire și să-și facă poze în expoziția de covoare basarabene.

Meșterii populari vor completa evenimentul cu lucrări de valoare artistică, diverse ca gen de meșteșugărit și tradiție.

Organizatorii vă invită/așteaptă cu drag la „Duminica Mare”, la 27 mai 2018, care este considerată drept una din cele mai importante zile de duminică din an, marcată în perioada de creştere abundentă a vegetaţiei, când localnicii îşi înfrumuseţează gospodăria cu frunzar, podelele se acoperă cu covoare groase de iarbă, corovatic, pelin şi alte plante mirositoare de câmp. 

Organizatori: Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural - „ANTREC Moldova"; Consiliul Raional Florești; Primăria Domulgeni.   

Parteneri strategici: Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID); Guvernul Suediei; Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Un eveniment sub egida: DESCOPERĂ MOLDOVA - Platforma de promovare a Moldovei ca destinație turistică, prin intermediul rețelelor sociale din social media. 

Partener Media General: Agro TV Moldova.

Mai multe detalii despre programul artistic, târguri şi delicii culinare aflaţi din interviul cu doamna Svetlana Lazăr, Preşedintele ANTREC.

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.