print
Repertoriul Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” pentru luna ianuarie
09.01.2019
1393

Vineri, 11 ianuarie, ora 18:00 va fi prezentată comedia maestrului Andrei Strâmbeanu – „VIN, FEMEI ȘI TOT CE VREI!… ”. Acesta, de asemenea, va fi și primul spectacol cu degustare de vin și bucate alese.

Sâmbătă, 12 ianuarie, ora 18:00 publicul se va putea delecta cu piesa „BANII, BANII SAU «BORSETKA»” de Ray Cooney, regizat de Alexandru Grecu; o comedie de situație ce dezvăluie o aventură nostimă a unui cetățean, care, aflat în anumite împrejurări, „se pricopsește” cu o sumă impunătoare de bani, lire sterline, fapt ce-i schimbă radical viața în următoarele ore, transformând-o într-un calvar, de care eroii spectacolului nu se mai pot debarasa. (ziarulnational.md)

Duminică, 13 ianuarie, ora 18:00 va fi jucată piesa „NUNTA” de Anton P. Cehov și regizată de Alexandru Grecu. Spectacolul prezintă o combinație armonioasă a artei actoricești, muzicii, coregrafiei și gesticii. Acțiunea spectacolului se desfășoară în timpul unei nunți, aici regăsindu-se toate personajele acesteia – o mireasa fericită, un mire cu caracter, niște părinți îngrijorați și tot felul de oaspeți, printre care și un coșcogea general. (teatrul-evreiesc.com.ro)

Pe parcursul zilelor de joi, 17 ianuarie (orele 14:00 și 18:00) și vineri, 18 ianuarie (14:00) va avea loc premiera unui spectacol de Bogdan Sărătean – „100 DE MINUTE DE LIBERTATE”. Acesta este primul proiect de colaborare teatrală între România și Republica Moldova. Potrivit ea.md, spectacolul prezintă povestea vieții fiecăruia dintre actori – fie că s-a născut în România, fie că pe pământul ocupat al Moldovei dintre Prut și Nistru – istorisită cu mult har, cuprinzând atât momente triste, dureroase, cât și întâmplări mai hazlii, picante, cum e și firesc să fie la o vârstă a neastâmpărului.

În aceeași zi de vineri, 18 ianuarie, ora 18:00 spectatorii sunt invitați la piesa „PUȘTOAICA DE LA ETAJUL 13 SAU DRAGĂ SOCIETATE…” de Mircea M. Ionescu, regizată de Alexandru Grecu. Aceasta vine să ia în răspăr o societate depravată și coruptă, cu guvernanți incapabili și cetățeni lipsiți de scrupule, cu toate tarele și perversiunile aduse de valurile așa-zisei capitalizări. (teatrul-evreiesc.com.ro)

Sâmbătă, 19 ianuarie, ora 18:00 va fi prezentată piesa „HAMLET cursa de șoareci” de William Shakespeare, sub regia lui Alexandru Grecu. Din primele minute ale spectacolului, Hamlet, prințul Danemarcei te poartă prin gesturi bine țintite direct în inima poveștii. Acolo, în fața ta, e toată istoria care va duce la povestea bine-cunoscută a lui Hamlet; aceasta se scrie sub ochii tăi, ca un alt spectacol de teatru-în-teatru, corespondentul a ceea ce va fi „Cursa de șoareci”. (satiricus.md)

Duminică, 20 ianuarie, ora 18:00 publicul va fi delectat cu un spectacol excentric „MAESTRUL ȘI MARGARITA”  de Mihail Bulgakov care pe lângă caracterul său profund mai deține și un caracter sarcastic. (teatrul-evreiesc.com.ro)

La data de 25 ianuarie (vineri), ora 18:00 este prezentat spre atenția publicului spectacolul „MADE IN MOLDOVA!”, o piesă autohtonă scrisă de jurnalistul Constantin Cheianu  care vine să contureze profilul societății corupte și lipsită de valori în care trăim.

Ziua de sâmbătă, 26 ianuarie, ora 18:00 actorii vin să bucure publicul cu comedia intrigantă despre infidelitatea conjugală – „DOCTOR DE FEMEI” în regia lui Alexandru Grecu.

Duminică, 27 ianuarie, ora 18:00 publicul este invitat să vizioneze spectacolul „HOȚUL” regizat de Alexandru Cozub. Piesa prezintă activitatea unui hoț care intră noaptea într-un apartament bogat, pe care ulterior îl numește „locul său de muncă”. El este atât de sigur că proprietarii și-au părăsit cuibușorul pentru mult timp, încât operează printre obiectele de lux aflate în locuință fără grabă, foarte lejer, reușind chiar, pe parcurs, să se certe cu soția sa la telefon. (fest.md)

Toți doritorii de a petrece timpul util și plăcut sunt așteptați cu buna dispoziție în incinta teatrului „Satiricus I. L. Caragiale”, pe strada Mihai Eminescu 55, Chișinău.

Biletele pot fi procurate online sau la casa de bilete din incinta teatrului. Mai multe detalii găsiți la numărul de telefon 022 224 034 sau pe pagina oficială a teatrului.

 

Reporter: Ana Fomov

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.