print
Reînnoiește biblioteca la Salonului Internațional de Cartea pentru Copii și Tineret
11.04.2019
1289

La ediția din acest an, cartea-surpriză pe care o vor primi copiii la Salonul Internațional de Carte este „Motanul cel cu șapte vieți” de Claudia Partole.

 În cadrul deschiderii oficiale a participat și Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Derek J. Hogan, care a citit povești în limba română și a răspuns la întrebările copiilor.

Eugenia Bejan, organizatoare și director adjunct a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”a declarat că acest salon de carte este o adevărată aventură în spatele căreia stă multă muncă.

Acești copii minunați merită un eveniment dedicat lor, acolo unde ei se simt ca și personajele din cărți - foarte importanți. Ne străduim să organizăm cât mai multe evenimente la care ei să aibă oportunitatea să se întâlnească cu scriitorii, cu ilustratorii și să cunoască cât mai multe edituri. Avem prezente la salon circa 100 de edituri din opt țări: Moldova, România, China, Franța, Germania și altele, ne spune Eugenia Bejan.

Reprezentanții editurilor sunt impresionați de numărul mare de vizitatori: Copiii procură mai multe cărți atunci când sunt împreună cu părinții. Editura Litera are multe titluri de carte pentru copii, deci sunt așteptați cu toții să le răsfoiască și să-și aleagă ceva pe potrivă, ne spune Valentina, reprezentantă a editurii Litera.

Pe parcursul celor 3 zile, în cadrul Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret se vor desfășura peste 50 de lansări de carte, expoziții de ilustrație de carte în original, întruniri ale copiilor laureați ai concursurilor naționale și internaționale de creație literară, diverse concursuri și ateliere de creație. 

 

Reporteră: Paulina Gușan
Fotograf: Alex Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.