print
Romanul „URMA PAȘILOR EI. Iulia Hasdeu între viaţă și nemurire” de Adriana Ungureanu a fost lansat la Chișinău
23.04.2019
1709

Evenimentul de lansare a romanului s-a desfășurat la Biserica de Lemn Adormirea Maicii Domnuluiși a adunat zeci de curioși să afle povestea din spatele romanul, cât și să o cunoască pe autoare.  

A fost cea mai frumoasa lansare de carte din viața mea, în condițiile în care fiecare moment dedicat scrierilor mele este special, unic, perfect! Nici că se putea un loc mai aproape de Dumnezeu, de unde  Iulia și Bogdan Hasdeu să ne audă atât de bine! Iar la eveniment au venit doar cei care înțeleg și care au capacitatea de a transmite mai departe impresiile lor. Niciodată Iulia Hasdeu nu a fost un fenomen de masă, întrucât este necesară o anumită încărcătură spirituală pentru a pătrunde în tainele scrierilor și a vieții ei. Le mulțumesc organizatorilor, Cristina Doba și Tatiana Slivca, pentru minunea care le-a ieșit, totul a fost extraordinar! Mesajul și dragostea noastra, a tuturor celor de acolo, vibrează în Ceruri și sunt împăcată sufletește că-mi îndeplinesc misiunea de a vorbi și de a o aduce pe Iulia Hasdeu în actualitate, ne mărturisește Adriana Ungureanu, scriitoare.

Oamenii dragi și talentați i-au fost alături în ziua lansării. Tatiana Slivca, jurnalistă, cea care a moderat evenimentul, a menționat de ce ar trebui să o descoperim pe Iulia Hasdeu.

Adriana Ungureanu a revenit la Chișinău cu inima plină de așteptare și cu dorința de a se reîntâlni cu cititorii din Basarabia, mai cu seamă în scopul de a le împărtăși detaliile din culisele scrierii unei cărți care este bine să fie în fiecare casă. „Iulia Hasdeu, personajul în jurul căreia este țesută povestea cărții, prin efortul ei scriitoricesc merită arătată lumii întregi”, spune autoarea. Recunosc, aici este meritul Adrianei pentru că prin analiza profundă pe care i-a făcut-o acestei firave copile, dar în același timp o personalitate cu viziune unică despre viață, m-a făcut și pe mine s-o descopăr și să citesc versul ei cu mai multă aplecare și suflet. Așa spune și cartea: „Dumnezeu le potrivește pe toate după vrerea sa” și nu întâmplător a fost ales drept loc pentru desfășurarea evenimentului curtea Bisericii din lemn cu hramul Adormirii Maicii Domnului, lângă această o casă bătrânească, la marginea unui lac... Un peisaj rupt parcă din această carte... Citind această carte o veți descoperi pe Iulia, iar prin povestea ei de viață vă veți redescoperi pe Dumneavoastră”, ne povestește Tatiana Slivca, jurnalistă.

Un eveniment de suflet nu poate fi lipsit de momentele artistice. Maria Gheorghiu a fost cea care a dat tonul la strunele chitarei, iar actrița Ana Tkacenko a oferit scurte recitaluri din roman.

Cartea proaspăt scoasă de la tipar poate fi cumpărată de la Elibraria.eu

 

Sursa foto: Elibraria.eu

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.