print
Romanul „Spitalul de suflete” de Diana Farca, lansat la Chișinău
21.05.2019
690

Diana când a venit cu prima ei carte la Chișinău, a făcut o promisiune cititorilor că o să vină de fiecare dată la Chișinău și noi ne străduim să ne ținem de promisiuni. Eu am redescoperit o altă Diană, cu totul diferită de ceea ce a scris în prima carte, ne spune Cristina Doba, organizatoare.

Romanul Spitalul de suflete spune povestea celor care au trecut prin dependențele de droguri, iar personajele vorbesc despre dramele vieții, relațiile care implică iubirea și suferință, iar spitalul este locul conflictelor umane.

Cu Diana Farca ne-am întâlnit acum 2 ani, când lansa cartea La limită și se pare că în viața ei, din câte a reușit să-mi povestească din  culise, s-au întâmplat foarte multe lucruri, mai mult sau mai puțin, a încercat să-și depășească anumite limite, pe care le-a scris în această carte.Este o carte care se citește într-o zi, dar îți întoarce sufletul pe dos. Găsim anumite metehne ale societății noastre, cazuri reale, se vorbește și despre depresie, despre droguri și alte vicii cu care se confruntă societatea de astăzi, dar pe care citindu-le ne pune pe gânduri, ne spune Tatiana Slivca, jurnalistă.

Diana Farca a mărturisit invitaților despre inspirația de a scrie acest roman și perioada de regăsire personală. Spitalul de suflete vine să ne relateze povești rupte din realitate, într-un mod simplu, dar care emoționează. Romanul poartă semnul 18+ pentru că pe parcurs cititorul descoperă și scene de natură erotică.

Este temeinic pus acolo semnul, pentru că sunt și scene care vorbesc despre dependențe de substanță și scene care vorbesc destul de abrupt despre psihoză sau despre depresie. Așa că este bine meritat acest semn 18+, pentru că nu aș recomanda-o unui copil de 13 ani, mărturisește Diana Farca.

Printre oaspeții evenimentului s-au numărat scriitorul Igor Guzun, bloggerița Cristina Evtodii și interpreta de folclor Stela Botez, care a susținut și un recital la cobză.

 

 

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.