print
Moldovan National Youth Orchestra duce muzica clasică și în stânga Nistrului
12.09.2019
1472

În cadrul primei etape a proiectului vor fi organizate până la sfârșit de octombrie, 7 concerte în localități din stânga Nistrului. Primul concert de tip open air va avea loc la agropensiunea „Casa Karaman” din satul Tîrnăuca, vineri, 13 septembrie, începând cu ora 18:00. Intrarea este liberă.

Concertul va include repertoriu variat realizat de quartet-ul MNYO format din Ionuț Ciocanu Petrica Bivol Vladislav Secichin Dmitrii Iurcik.

Proiectul este deosebit pentru că va aduce muzica de calitate preponderent în localități mici de pe malul stâng al Nistrului. Concertele vor fi realizate în spații neconvenționale de tip open air, cum ar fi: Cetatea Tighina, agropensiuni sau piețele centrale ale unor orașe.

De asemenea, proiectul vine să aducă mai multă comunicare între oamenii de pe ambele maluri, și, în mod deosebit, schimb de experiență între muzicieni. Peste 100 de muzicieni din dreapta și stânga Nistrului, precum și din Uniunea Europeană, SUA, Rusia și Ucraina își vor da întâlnire până în iunie 2020.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.