print
De Ziua Mediului fii în armonie cu natura
05.06.2017
394

Tematica evenimentului în acest an a fost: "Conectarea oamenilor la natură". În acest context vizitatorii au avut parte de mai multe activități precum: Ateliere de comunicare, diverse expoziții, cele mai interesante invenții și muzică bună.

„Este pentru a doua oară când particip la acest eveniment și îmi place atmosfera, muzica și energia ce se simte aici. Este Ziua Mediului, iar noi trebuie să îl ocrotim și să îl iubim deoarece mediul în care trăim contează foarte mult”,afirmă Olesea, participantă.

kkkk

Organizatorii evenimentului și-au propus și la cea de-a doua ediție să sărbătorească natura în cel mai ecologic mod posibil. Ei le-au oferit celor prezenți produse alimentare ecologice dar și utilaje ce lucrează cu ajutorul energiei solare și nu dăunează mediului înconjurător.

„Suntem la cea de-a doua ediție a acestui eveniment și ne bucurăm foarte mult de numărul mare de vizitatori ce apreciază natura și îi înțeleg importanța. Noi dorim să promovăm frumusețea naturii prin acest eveniment dar și să aducem la cunoștință cât de mult depindem de ea. Suntem nevoiți să protejăm Pământul pe care trăim”, afirmă unul dintre organizatorii evenimentului.

ttttty

Pe lângă distracțiile pregătite de organizatori, cei prezenți la eveniment au avut ocazia să procure bijuterii handmade, obiecte de artizanat și cărți pentru copii.

uuuuuuuuuu

Cel care a încântat auzul vizitatorilor și a făcut seara și mai specială a fost pianistul Marcel Lazăr.

aaaaaaaaaaa

Ziua mondială a mediului este sărbătorită în fiecare an la data de 5 iunie. Această zi a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1972 cu prilejul Conferinței de la Stockholm privind Mediul, care s-a desfășurat în perioada 3-14 iunie și a reunit reprezentanți din 113 țări.

Ziua Mediului este o sărbătoare a tuturor cetăţenilor indiferent de țară și rasă. Acest eveniment este utilizat pentru a atrage atenţia populaţiei asupra problemelor de mediu existente pe plan local, național şi regional. Astfel se reamintește anual omenirii cât de grave pot deveni lucrurile dacă nu se manifestă grijă pentru patrimoniul natural.

Alina Anghel, stagiară
Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.