print
„Academic Skills Café” la Chișinău
17.07.2017
479

Aspectele teoretice precum și exemplele practice vor fi asistate la „Academic Skills Café" de către Dorina Baltag, lector (Olanda) și cercetător (Marea Britanie); Doina Guzun, doctorand (Franța) și Elena Oprea, licențiat (România/Belgia/Germania). 

Prin intermediul atelierelor „Academic Skills Café" se optează pentru valorificarea capitalului intelectual acumulat de către cetățenii moldoveni pentru a produce un lanț de efecte pozitive în toate domeniile și în special cel academic, social și cultural. Inițiatoarea proiectului și organizatoarea evenimentului Dorina Baltag, lector la Universitatea din Maastricht (Olanda) și cercetător la Universitatea Loughborough (Marea Britanie) a declarat: "Consider că persoanele care studiază, predau sau sunt implicați în activități de cercetare de peste hotare pot fi antrenați într-un sistem educațional, cu costuri reduse, de care pot beneficia cei de acasă".

Doina Guzun, doctorandă la Universitatea Paris-Diderot, co-organizatoarea evenimentului este de părerea că, de fapt, "cunoștințele practice transferate din diasporă (studenți, lectori, cercetătoti) pot servi drept stimulente pentru îmbunătățirea calității studiilor din țară". Prin intermediul acestui eveniment diaspora poate contribui la formarea unor deprinderi intelectuale și a unui comportament, bazat pe principiile de integritate, în rândul moldovenilor care studiază și/sau profesează în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

Participarea la eveniment este gratuită, dar numărul de locuri sunt limitate. Pentru a participa la atelierele „Academic Skills Cafe", doritorii trebuie să completeze formularul de înregistrare: https://goo.gl/forms/N5XtsVmQzkHyo6wl1.

În urma selecției, organizatorii vor contacta participanții la eveniment.

Mai multe detalii sunt indicate pe pagina de Facebook a evenimentului AICI.

„Academic Skills Cafe" este un eveniment realizat în cadrul programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub, subprogramul "Granturi inovatoare ale diasporei", implementat în colaborare cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.