print
Cea de-a treia ediție a Festivalului Tineretului s-a desfășurat la Chișinău
14.08.2017
654

Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu suportul Fondului ONU pentru Populație, Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova și Rotaract Club, a organizat Festivalul Tineretului, ediția a III-a. Evenimentul s-a desfășurat în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, pe 12 august, pe strada Pietonală din Chișinău.

În cadrul evenimentului au fost organizate mai multe activități cu și pentru tineri, ba mai mult a fost organizat și un târg al organizațiilor de tineret, unde au putut fi identificate cele mai utile activități de voluntariat sau internshipuri; agenți comerciali care au prezentat cele mai bune și căutate locuri de muncă.

 „Un festival binevenit, am doar cuvinte de laudă despre acesta și către organizatorii lui. La eveniment am venit împreună cu echipa de voluntariat ca să aducem spre cunoștința oamenilor informații despre noi ca organizație și să îndemnăm tinerii să fie mai activi. Sperăm că azi ne vom alege cu membri noi dornici să facă din voluntariat o activitate care să le aducă satisfacție și emoții pozitive.", a precizat membra Organizației Umanitare CONCORDIA, Diana Manole.

„La târg suntem prezenți cu scopul de a ne promova organizația noastră, noi vrem să îmbunătățim societatea în care trăim, să menținem pacea și înțelegerea între oameni. Noi, membrii Interact Club, avem intenții bune și de aceea așteptăm cu mare drag voluntari noi împreună cu care să schimbăm lumea.", a menționat membra organizației Interact Club, Marilena Şpac.

În acest an, Ziua internațională a tineretului a fost dedicată sărbătorii contribuției tinerilor atât în prevenirea și transformarea conflictelor, precum și la incluziune, justiție socială și pace durabilă. Cei prezenți au avut parte de discuții-panel, ateliere, activități de recreere, concursuri, tombole, workshopuri, a organizațiilor de tineret și un festival cu muzică de excepție.

„Eu sunt mulțumită de faptul cum decurge ziua de azi. Am venit atât la festival cât și târg cu lucruri hand made, lucruri care atrag ochiul și clienții desigur. Nu m-am așteptat că vor fi așa mulți meșteri și meșterițe dar m-am bucurat că am întâlnit  oamenii care au aceleași ocupații și activități. Noi, creatorii de lucruri unice și proprii suntem oameni ai frumosului, iată de aceea și acest festival are parte de veselie, lucruri frumoase și momente colorate.", a spus meșterița Cristina Rusu.

„Am venit astăzi la târg cu accesorii create din argilă polimerică, sunt lucruri pe care le creez de ceva timp și de care sunt mândră. În calendar este o zi frumoasă și festivalul este pe măsura acesteia, salut organizatorii pentru acest fapt și sper ca lumea să se adune în proporții și mai mari iar clienții să se înmulțească.", a spus o meșteriță prezentă la târg.

Evenimentul a adunat sute de vizitatori, dar şi oaspeţi de peste hotare. Astfel, prin intermediul acestei ediții a festivalului, organizatorii și-au propus să încurajeze promovarea implicării active a tinerilor în menținerea păcii și securității și să demonstreze că tinerii, datorită viziunii pe care și-au construit-o, pot deveni agenți ai păcii, toleranței și schimbării.

Pentru a putea urmări cum s-au desfășurat edițiile precedente, vă rugăm să accesați pagina de Facebook a CNTM.

Stagiar: Tatiana Munteanu

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2017 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.