print
„Oferă viață. Donează Sânge” în cadrul Universității de Stat din Moldova
19.10.2017
176

Zeci de studenți ai instituției au devenit eroi pentru o zi. Aceștia nu au ratat ocazia de a dona sânge și de a oferi șansa la viață celor ce au cel mai mult nevoie de ea. Pentru a recupera cantitatea de sânge pierdut fiecare donator a primit produse alimentare și un certificat conform căruia acesta are permisiunea de a absenta următoarele două zile.

„ Actul de donare de sânge este dovada iubirii noastre față de cel aflat în suferință.  Se întâmplă foarte des ca mulți bolnavi care așteaptă o operație să fie amânați din cauza lipsei de sânge.  Astfel, de cinci ani încoace încercăm să ajutăm semenii noștri și să-i susținem  cu ceea ce ne stă  în putință" a spus președintele ASUSM, Corneliu Ciorici

Pentru a putea dona, studenții au trebuit să mănânce dimineața, să posede buletinul de identitate, să aibă 18 ani împliniți și peste 50 de kg. Acestora li s-a interzis să consume alcool și să fumeze înainte de donație.

„ Noi încercăm să colaborăm cu toate instituțiile de învățământ superior, mediu și colegiile anume în perioada zilei studentului. Generația tânără pentru noi este populația foarte activă, sănătoasă care poate dona în continuare și respectiv să înțeleagă ce înseamnă spiritul de solidaritate și voluntariat. Anul acesta sunt mult mai mulți studenți decât anul trecut, așteptările noastre sunt peste măsură deoarece a fost un flux de studenți foarte mare" a menționat Candu Viorica, medic Centru Transfuzie.

Chiar dacă pentru mulți dintre studenți a fost prima data când au donat sânge, s-au numărat și persoane care au mai donat sânge înainte și fac acest lucru de fiecare dată când au posibilitatea.

„ Nu este prima dată când donez sânge. Am făcut acest lucru pentru a ajuta oamenii care au nevoie, la rândul meu am avut o soră care cândva s-a aflat in aceeași situație și știu ce înseamnă asta" a spus un student.

Acțiunea de donare voluntară de sânge în rândul tinerilor are ca obiectiv major sporirea cu cel puțin 5 % a numărului donărilor voluntare de sânge în rândurile tinerilor din Republica Moldova.

Dumitrița Zgârcu

 

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.