print
Coaliția Națională „Viața fără violență în familie” cere măsuri imediate (Video)
30.11.2017
290

În Republica Moldova fenomenul violenței față de femei în familie, a fost mediatizat mult datorită eforturilor depuse de organizațiile internaționale și societatea civilă cu scopul de a spori nivelul de sensibilizare și pentru a îmbunătăți serviciile de protecție a victimelor. În pofida preocupărilor sporite vis-a-vis de această problemă, violența față de femei continuă, astfel la data de 28 noiembrie Entitatea Națiunilor Unite pentru Abilitarea Femeilor și Egalitate de Gen, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu Coaliția Națională „Viață fără violență in familie" au organizat un dialogul public în cadrul căruia s-a discutat despre pașii care trebuie făcuți pentru eliminarea violenței față de femei în Republica Moldova.

În cadrul dialogului public „Tu nu ești singură - Uniți pentru Eliminarea Violenței față de Femei și Fete", membrii Coaliției Naționale au făcut un apel către autoritățile publice și întreaga societate, să ia măsuri imediate pentru combaterea violenței față de femei. Totodată, reprezentanții/ele statului, societatea civilă, organizațiile și misiunile internaționale au discutat despre cele propuse și soluțiile existente.

Totodată, în cadrul evenimentului a fost prezentată și  piesa de teatru „Iubirea nu doare" creată în baza istoriilor femeilor  care au trecut prin violența domestică. Campioana pozitivă, Maria Scorodinschi, a povestit istoria ei de depășire a violenței . Lucru îmbucurător este faptul că acest capitol face parte din trecut , iar astăzi, ajută alte femei să-și depășească fricile,  care le-a avut și ea.

 „16 zile de activism pentru eliminarea violenței față de femei" este o campanie internațională ce se desfășoară în perioada 25 noiembrie, Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii, și 10 decembrie, Ziua drepturilor omului. În Moldova, campania este organizată pentru al 17-lea an consecutiv, de către Guvern, autoritățile locale, organizațiile internaționale, societatea civilă și cetățeni. Anul acesta peste 70 de evenimente și activități sunt organizate în întreaga țară. 

Reporter: Dumitrița Zgârcu

Video: Alexei Gurduza

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.