print
( Video) Lansarea Expoziției „Tații din Moldova și Suedia”
20.04.2018
929

Expoziția este alcătuită din 25 de fotografii cu tați suedezi, realizate de fotograful suedez Johan Bävman și 10 fotografii cu tați moldoveni, realizate de fotograful Mihail Turculeț. Aceasta ilustrează modul în care tații moldoveni și suedezi percep rolul lor ca părinte, membru al familiei și bărbat modern. Scopul ei este de a arăta efectele pozitive ale paternității active, precum și ale sistemului de asigurări pentru părinți, atât asupra indivizilor, cât și asupra societății în ansamblu.

Dacă în Moldova concediul paternal este o premieră, în Suedia are o istorie de peste 40 de ani. De fapt, Suedia și este prima țară din lume care a înlocuit concediul de maternitate cu ideea de concediu pentru creșterea copilului, de care pot beneficia ambii părinți.

Tudor Ceban, unul dintre cei 10 tați care a participat la proiect, susține că implicarea în dezvoltarea și creșterea copilului său a contribuit nu doar la relația dintre tată-copil, ci și dintre relația soț-soție.

Expoziția va fi vernisată în perioada 17-30 aprilie 2018 la Centrul Comercial MallDova de către Ambasada Suediei la Chișinău, Organizația Națiunilor Unite în Moldova și Institutul Suedez.

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.