print
Un târg cu oferte de angajare pentru tineri a fost organizat în capitală
30.05.2018
1116

Platforma CarieraMea a încercat să uşureze viaţa studenților, absolvenților și tuturor doritorilor de a-și găsi un job. Astfel că, astăzi, 30 mai, a fost organizat târgul celor mai bune posibilități de angajare "Ctrl+ FJob (Find a job).

Doritorii prezenţi au avut cu ei CV-ul și s-au grăbit să-şi aleagă cea mai convenabilă ofertă/oportunitate de carieră part-time sau full-time prezentate de companiile din țară și nu doar, începând cu ora 10:00 şi până la 17:00, la ARTICO.

Au fost 30 de companii care au oferit diferite posturi de muncă, începând cu ofertele de bucătar, designer, manager de proiecte, au fost căutări pentru specialişti IT. Printre cei prezenţi au fost: Compania Lafarge; Pedersen&Partners; Macdonald's; Academy +; Enter; Studio Moderna; Avicola Floreni; Rețeaua de restaurante Oliva; JustConsult; Au Pair; Moldcable; Simpals; Rabota.md dar şi încă multe alte companii.

Pe parcursul evenimentului, organizatorii împreună cu reprezentanţii companiilor au încercat să ofere sfaturi bune și ghidare în carieră, mentorat în elaborarea decisivului CV și consiliere pentru interviurile cu angajatorii.

„Au fost aşteptaţi doritorii unui post part-time sau pe perioada verii, în jur de 220 de participanţi. Despre tinerii care vor fi angajaţi o să aflăm deja din feedback-urile companiilor, mai târziu, noi totuşi sperăm că mulţi dintre cei prezenţi au găsit o oportunitate pe gustul lor. Ideea acestui târg a venit întâmplător, dar mă bucur că a fost susţinută. Mergeam la târguri după oportunităţi noi dar mereu găseam ceva pentru maturi, mai puţin pentru tineri, în special part-time.", a spus Maria Pasat, coordonatoare de proiect, CarieraMea.

Târgul a fost organizat de către „CarieraMea", care este o platformă creată special pentru elevi, pentru a oferi informația necesară în domeniul orientării profesionale în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „ARTICO", care este o instituţie publică, educaţional-metodică - parte componentă a sistemului unic de învățământ din Moldova.

Târgul a fost organizat la prima ediţie.

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.