print
(Video) Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice: Coșnița
05.11.2018
1061

În opinia iniţiatorilor acestei serii de întruniri cu genericul „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice”, există câteva motive cruciale pentru crearea platformei de dialog civic cu participarea femeilor în abordarea problemelor practice generate de conflictul îngheţat de pe Nistru:

• Femeile reprezintă o resursă valoroasă – neexploatată suficient deocamdată – în soluţionarea diferendului transnistrean

• Atunci când dispun de informaţii adecvate şi echilibrate, femeile reprezintă un important agent al schimbării în bine în procesul de soluţionare a conflictelor

• Femeile joacă un rol tot mai important în identificarea soluţiilor la problemele cu care se confruntă membrii lor de familie,  de la copii până la persoanele în etate.

Experţii care au moderat discuţiile au făcut o trecere în revistă a evoluţiei diferendului transnistrean.

Printre aceștia s-au numărat Preşedintele Raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, Preşedinta Asociaţiei Institutum Virtutes Civilis, Liliana Palihovici, şi expertul Vlad Kulminski.

Participantele la masa rotundă de la Coşniţa au menţionat progresele şi provocările în cadrul procesului de reglementare paşnică a diferendului trannistrean. Acestea au formulat şi propuneri de soluţionare pentru agenda oficială de negocieri.

Participantele la masa rotundă au plecat spre casă fie cu speranţa, fie cu convingerea, că se poate.

Proiectul „Femeile construiesc poduri peste Nistru prin abordarea problemelor practice” este implementat de Asociaţia Institutum Virtutes Civilis cu ajutorul poporului american prin intermediul Programului de Granturi al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.