print
(Video) Simulare de dezbatere publică: Academia de Liderism Feminin la Cahul
07.11.2018
1223

„Este un exercițiu extrem de bun”, afirmă Alexandra Piscunov, iar protagonistele la simularea de dezbateri publice de la Cahul - Olga Apetri, Elena Enachi, Aliona Grebănos, Tatiana Seredenco și Daniela Șeremet - au reușit să facă față provocărilor.

Participantele mărturisesc faptul că s-au confruntat cu unele greutăți pe parcursul pregătirilor, însă prezentările acestora și mesajele transmise au sunt dovada că au depășit stereotipurile ce țin de abilitățile femeii de a ocupa anumite funcții de decizie.

Moderatoarea dezbaterii Silvia Strelciuc, Directoarea IP Centrul Regional de Asistență și Informarea ONG din Moldova „CONTACT-Cahul”, a îndemnat femeile „să fie insistente, să aibă suficient curaj ca să meargă înaiinte, să atragă în jurul lor susținători, persoane care cred în ele și împreună să realizeze schimbări la nivel de localitate, raion sau țară”.

Aliona Grebănos, care este una dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin, consideră că acest proiect este unul foarte util atât pentru dezvoltarea profesională, cât și pentru dezvoltarea personală.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION Contact-Cahul, în parteneriat cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) în Moldova și cu sprijinul Guvernului Suediei.

Reporter: Ana Fomov

Imagini: Alex Gurduza

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.