print
Simulare de dezbateri la Cahul: Academia de Liderism Feminin 2019
16.07.2019
822

Pentru beneficiarele Academiei de Liderism Feminin, simularea dezbaterilor electorale a fost un exercițiu potrivit pentru a-și prezenta abilitățile obținute în cadrul instruirilor anterioare.

Silvia Strelciuc, Directoarea Executivă a IP CRAION Centrul CONTACT-Cahul și moderatoarea dezbaterilor, a apreciat pregătirea participantelor Academiei de Liderism Feminin. Dezbaterea a trecut destul de bine, mă bucur că am avut și un public destul de activ care s-a implicat și a venit cu întrebări concrete către participante. Prestația candidatelor a fost una destul de bună și se vede că activitățile care au fost organizate în cadrul Academiei de Liderism Feminin au fost destul de benefice pentru pregătirea lor

Svetlana Busoioc este viitoare candidată independentă pentru funcția de consilieră în Consiliul Municipal Cahul și ne spune că este mulțumită de modul în care s-a prezentat, și anume Academia de Liderism Feminin i-a format abilitățile necesare. Sunt aptă de a face schimbări și asta mă bucură, ne spune Svetlana Busuioc. 

 

Eforturile și munca femeilor a fost apreciată și de către cei prezenți la dezbatere, care au ținut să remarce pregătirea doamnelor de a fi alese în calitate de consiliere sau primare. 

Dezbaterele de anul acesta m-au surprins plăcut pentru că am văzut chipuri cunoscute din localitățile noastre. Tot mai multe doamne se implică în procesul decizional din Republica Moldova și acesta este un lucru îmbucurător, ne spune Daniela Șeremet. 

Proiectul „Women 4 Leadership" este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.


Reporteră: Paulina Gușan 

Imagini video: Alexei Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.