print
„Citește critic mass-media” – expoziție informațională
23.10.2019
1453

„Educația media este în primul rând o parte din cultura generală a unui om întrucât fiecare trebuie să știe să identifice adevărul, să cunoască tehnicile care pot submina adevărul, să înțeleagă contextele care deviază adevărul  și respectiv să devină imuni la tentativele celor din jur de a manipula” relatează decanul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM.

Zeci de studenți au invadat holul facultății pentru a admira bannerele informaționale create de elevii instruiți în cadrul Centrului Media pentru Tineri. Iar elevii, la rândul lor, pe alocuri emoționați, au făcut explicat mesajul ilustrațiilor lor și chiar au venit cu unele sugestii și îndrumări pentru viitorii jurnaliști ai facultății. „Eu aș spune să nu vă bazați doar pe vizualizări și titluri senzaționale, dar mai mult să puneți accent pe informarea corectă a publicului” sugerează Deonis, elev al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Leova.

Centrului Media optează pentru transmiterea și promovarea vocii tinerilor printr-o metodă mai originală, organizând deja al doilea an astfel de expoziții, bannerele fiind expuse în peste 15 instituții. „Scopul care a stat la baza acestei expoziții a fost să încurajam tinerii să-și expună părerile lor despre ceea ce se întâmplă în jur și să transmită informația altor tineri” spune directoarea de programe pentru educația mediatică, Natalia Strogoteanu.

Lansarea expoziției a fost urmată de o dezbatere publică pe moțiunea „Jurnaliștii vs. Influencerii”, iar bătălia a fost dată între câțiva studenți ai Facultății de Jurnalism și elevii participanți la instruiri.

Expoziția „Citește critic mass-media” va fi deschisă pe holul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării până pe 28 octombrie 2019.

 

Reporter: Ana Fomov

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.