print
Ziua Sportului moldav în Italia
03.10.2016
4918

La ediția din acest an a turneului de fotbal au participat 16 echipe de fotbaliști semi-profesioniști și amatori din toată Italia formate din cetățeni ai Republicii Moldova aflați cu traiul permanent pe teritoriul italian. Echipele sunt din orașele: Cittadella, Venezia, Peschiera del Garda, Bologna, Mestre, Brescia, Trento, Vicenza, Verona, Ferrara, Milano, Reggio Emilia, Treviso, Padova, Rovereto şi Marghera. La fel şi la celelalte turnee au participat sportivi moldoveni din toată Italia.

fd

Evenimentul este organizat de către parohia ortodoxă moldovenească „Naşterea Maicii Domnului” şi asociația „Moldavi nel Veneto”. În parteneriat cu asociaţiile de moldoveni „Olimpia” (Mestre),  „Gazeta Basarabiei” (Padova), „Solidarieta Universale” (Mestre), „AssoMoldave” (Roma) şi alte asociaţii. Desfăşurarea evenimentului a fost impecabilă. 

d

Oaspeți de onoare au fost doamna Stela Stîngaci, amabasadoarea R.Moldova în Republica Italiană; domnul Gianfranco Bardelle, președintele reprezentanței Comitetului Olimpic Național Italian în regiunea Veneto; domnul Oleg Nica, consul al R.Moldova la Padova; doamna Olga Coptu, șefa Biroului pentru Relații cu Diaspora; Ruslan Bodișteanu, dublu campion mondial, antrenorul selecționatei Moldovei la lupte libere și alți oaspeți. Domnul Bardelle a menționat faptul că sportul ne poate uni pe toți, și-a exprimat încrederea că sportivii moldoveni aflați în Italia s-au integrat bine, marea lor majoritate sunt implicați activ în diferite discipline ale sportului italian și totodată a dat disponibilitatea Comitetului Național Olimpic Italian pentru o colaborare fructuoasă cu asociațiile de spotivi moldoveni din Italia. Doamna Stela Stîngaci a menționat importanța sportului din prisma unității între conaționalii noștri din Italia și promovării culturii noastre sportive.  

f

df

Turneul de fotbal a fost cîștigat de echipa moldovenilor din or. Verona. De asemenea, au fost premiați cel mai bun jucător, golgheter, portar, atacant și echipa fair play. Cîștigător al turneului de trântă este Popa Ghenadie, locuitor al or.Verona, iar cîștigător al turneului de tenis de masă este Ioan Marius Mihăică.

sdf

uhjo

jol

Acest eveniment promovează integrarea cetăţenilor moldoveni în societatea italiană, cultura sportivă şi exemplul unui mod sănătos și activ de viață al cetățenilor Republicii Moldova, aflați cu traiul în Italia. De asemenea, evenimentul oferă oportunitatea de o bună promovare a sportivilor şi atleţilor moldoveni, care muncesc şi locuiesc pe teritoriul italian. La eveniment au fost prezenti peste 500 de cetateni ai R.Moldova.

Autor: Nicolae Dumbravanu 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.