print
Renumitul bucătar francez, Marc Foucher, vine în Moldova de Ziua Europei să pregătească o cină în aer liber la „Castel MIMI”
25.04.2018
27

Bucătarul francez Marc Foucher, care a gătit pentru Casa Regală a Suediei și familia princiară din Monaco, pregătește cu această ocazie o cină cu bucate bazate în principal pe ouă din cartea sa „La preuve par l'œuf", iar acestea vor fi asortate cu vinurile „Castel MIMI".

Prima cină în aer liber a acestui an de la Castel MIMI, pregătită de Marc Foucher, care deține titlurile de MasterChef al Franței și de membru titular al Academiei Culinare Franceze, împreună cu echipa de bucătari ai vinăriei, este însoțită de un spectacol de lumini și un show la havuz. Iar primele 20 de cupluri care vor face rezervări pentru acest eveniment vor primi în dar, cu autograf, cartea bucătarului francez „La preuve par l'œuf" (Evidența oului), lansată în anul 2016 și recompensată cu Premiul literar al Fundației „Edouard Nignon".

Oriunde s-a aflat în lume în deceniile de carieră culinară - din Franța și Elveția până în Rusia și Vietnam, bucătarul Marc Foucher a oferit mereu o experiență gastronomică haute couture, reușind să realizeze un abinament excelent între bucate și vinuri, ceea ce se va întâmpla cu siguranță, în opinia organizatorilor, și în timpul vizitei sale cu misiune culturală și de instruire în Republica Moldova.

Renumitul bucătar francez Marc Foucher, declarat Cel mai bun bucătar al Franței în anul 2004, este Cavaler al Meritului Național al Franței, Consilier culinar la Scène Thélème rue Troyon, Paris 1*  Michelin și este director al companiei ART CULINAIRE CONSEIL, începând cu 1 iulie 2004.

Astfel prezența lui Marc Foucher în Republica Moldova este prima vizită a unui bucătar cu asemenea renume pe plan mondial și se poate constitui într-un schimb valoros de experiență culinară, culturală și educațională.

***

Pagina FB a evenimentului este AICICină la Castel MIMI, pregătită de bucătarul francez Marc Foucher

Web: https://castelmimi.md; E-mail: office@castelmimi.md

Info & rezervări: + 373 2650 1893; rezervari@castelmimi.md

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.