print
Și prietenii oamenilor pot oferi spectacole
22.03.2013
5443

Invitații de onoare ai acestui spectacol au fost copiii veniţi de prin raioanele ţării, în special copiii din familii social vulnerabile şi copii cu dizabilităţi.

Show_caini

Copiii au avut ocazia să admire frumusețea și talentul câinilor de rasă şi au urmărit evoluția unor ansambluri de dans, momente de dresaj și au participat, de asemenea, la diverse jocuri distractive.

Show_caini

Denis, unul dintre copiii prezenți la eveniment, a mărturisit: „Mi-a plăcut foarte mult acest spectacol, deoarece dintre toate animalele eu iubesc cel mai tare câinii. Însă, din păcate, noi nu ne putem permite să ținem un câine în apartament. Azi am aflat că şi câinii pot dansa și chiar pot găsi obiecte ascunse. Aș vrea să mai particip la astfel de spectacole".

Show_caini

Potrivit Asociaţiei Obşteşti ALGA pentru protecţia animalelor şi Uniunii Chinologice din Moldova, un  astfel de eveniment este organizat în premieră. Având un scop educativ, acţiunea a urmărit şi un scop caritabil şi, de asemenea, a  sensibilizat opinia publică privind animalele fără adăpost.

Show_caini

„Prin acest eveniment vrem să arătăm raportul dintre oameni și câini pentru că, din păcate, în țara noastră concepțiile despre aceste animale au pornit oarecum pe un drum greșit", afirmă Valentina Dudnic, directorul Asociației Alga.

Show_caini

„Astfel de acțiuni sunt extrem de necesare, deoarece din fragedă copilărie trebuie să insuflăm copiilor dragostea faţă de „frații lor mai mici", consideră Serghei Volîneț, președintele Uniunii Chinologice din RM.

Show_caini

La finalul evenimentului Câinele este prietenul omului, dar omul...", copiii au mai avut parte de o surpriză frumoasă: fiecare a primit câte  o invitație la Expoziția internațională şi națională de câini din Moldova, care se va desfășura în perioada 13- 14 aprilie 2013, la Sala Polivalentă din Chișinău.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.