print
Pledoarie pentru o educație de calitate: Bunăstarea emoțională a elevilor și profesorilor (Video)
27.12.2018
2504

Prezentarea sinteze de politici educaționale, realizată cu sprijinul Fundației Soros-Moldova și axată pe bunăstarea emoțională a elevilor și profesorilor, a urmat după discuția unei altui subiect important abordat de către Comunitatea pentru o Educație de Calitate (COMpEC): sporirea atractivității profesiei de pedagog.

Sinteza de politici educaționale privind bunăstarea emoțională a elevilor și profesorilor a fost realizată de către Directoarea Centrului Psihologic SINESIS, Daniela Terzi-Barbăroșie. Iar această cercetare a integrat atât perspectiva elevilor, cât și cea a profesorilor.

La dialogul de la Chișinău au participat profesioniști din sistemul educațional şi experții care conștientizează caracterul grav al problemei vizând bunăstarea emoțională a cadrelor didactice și elevilor din instituțiile de învățământ din Moldova.

Subiectul aflat în discuție are mai multe fațete, iar pentru identificarea soluțiilor trebuie analizat fenomenul din toate punctele de vedere.

Pentru asigurarea unei educații de calitate sunt importanți în aceeași măsură și elevii, și profesorii. Iar orice dialog trebuie să evidențieze atât problemele, cât și soluțiile. Iar discuția recentă din cadrul Comunității pentru o Educație de Calitate a fost exemplară în acest sens.

În finalul mesei rotunde privind bunăstarea emoțională a elevilor și profesorii participanții la discuție au optat unanim pentru o educație în care starea de bine atât a profesorilor, cât și a elevilor este o necesitatea esențială pentru reușita școlară și pentru studii de calitate.

Evenimentul este parte a Proiectului de Sprijinire a Reformelor în Educație, implementat de Fundația Soros-Moldova, cu suportul Programului de Sprijinire a Educației al Fundației pentru o Societate Deschisă și are drept scop încurajarea participării active a societății în creșterea calității educației.

COMpEC – Comunitatea pentru o Educație de Calitate este o inițiativă a Fundației Soros-Moldova la care pot adera benevol cetățenii interesați de soluționarea problemelor din sistemul educațional al Republicii Moldova. Opiniile exprimate de membrii acestui grup aparțin autorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației.

Reportaj de Alexei Gurduza și Vlada Popsuico.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.