print
Natalia Stănilă: „O echipă nu trebuie condusă, dar ghidată”
05.08.2019
1080

„Încerc în permanență să mă dezvolt și nu doar eu, dar și pe cei care lucrează în cadrul primăriei satului Izbiște”, mărturisește Natalia Stănilă într-un interviu acordat în zilele atelierului de instruire din această vară pentru beneficiarele proiectului „Women 4 Leadership”.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia.

„Particip foarte des la diferite seminare de dezvoltare personală. Îmi dau seama că în spate se află o echipă care nu trebuie condusă, dar trebuie ghidată. Sunt aici deja la a doua etapă și îmi place ce se ăntîmplă ăn cadrul Academiei de Liderism Feminin”, spune Natalia.

„În aceste trei zile de instruire am învățat cine și cum trebuie să presteze servicii de calitate, cine are dreptul la accesul la informație, de ce trebuie să asigurăm transparența deciziilor Consiliului Local și îmi doresc foarte mult să-mi implic comunitatea în dezvoltarea localității”.

Iar pentru a implica comunicate din Izbiște în soluționarea problemelor locale, Natalia Stănilă își dorește să inițieze o asociație obștească, care va permite implicarea realizarea mai multor proiecte.

„Acum suntem la etapa în care înregistrăm o asociație de băștinași, pentru că ne dăm seama că APL nu întotdeauna este eligibilă pentru concursuri de proiecte. De aceea avem nevoi de organizații locale, asociații locale. O problemă foarte mare la noi în localitate este legată de gunoi, de altfel ca și în alte sate. Și vrem să lichidăm gunoiștile neautorizate, iar pe locul lor să plantăm pădure”, afirmă Natalia Stănilă, beneficiara Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.

Interviu de Vlada Popsuico

Video: Alex Gurduza

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.