print
Cristina Sochircă vrea să contribuie la creșterea numărului de femei lidere în Republica Moldova
07.08.2019
1124

Cristina Sochircă a crescut într-o familie în care „ambii părinți sunt implicați în domeniul politic din Republica Moldova, ambii sunt membri de partid”, fapt care a contribuit la decizia ei de a-și îmbunătăți abilitățile de implicare în procesele decizionale.

Cristina a beneficiat de instruirea, axată „Abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale", care s-a desfășuart, între 28 și 30 iunie 2019, în cadrul Academiei de Liderism Feminin.

„Mi-a plăcut foarte mult aici tematica, cum ar fi promovarea femeilor. Mă consider feministă și tema aceasta este foarte actuală pentru mine. Consider că implicarea femeii în politică este extrem de importantă, mai ales la etapa actuală, pentru că noi, femeile, demonstrăm că putem, demonstrăm că suntem inteligente, capabile. Este destul de informativ și sper să aplic toate cunoștințele și abilitățile obținute la seminarul de astăzi. Astăzi m-am gândit că va fi o inițiere pentru mine în procesul de organizare a alegerilor, iar așteptările mele s-au adeverit. Mi-a plăcut foarte mult atelierul de instruire și aștept să obțin și mai multe cunoștințe de la activitățile care vor urma. Voi continua să fac notițe și să aflu lucruri noi”, a precizat, beneficiara Academiei de Liderism Feminin, Crisitna Sochircă.

Proiectul „Women 4 Leadership" este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.