print
Maria Dolchi a aplicat la Academia de Liderism Feminin pentru a îmbunătăți traiul în satul de baștină
07.08.2019
530

Proiectul „Women 4 Leadership" este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis" (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și contribuie la abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale la nivel local și național.

Maria Dolchi a activat timp de 10 ani în domeniul medicinii, mai apoi a fost nevoită să se reprofileze activând deja ca profesor de limba și literatura rusă și română.

„Au fost perioade în care am activat în ambele domenii, timp de 3 ani, de la 8:00 la 12:00 făceam pedagogie și de la 12:00 pana la 16:00 medicină și invers. La moment activez în Departamentul de Specializare de Urgență în Chișinău. Am dorit să fac careva schimbări, să ajut consătenii mei în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, deoarece la sat viața este destul de grea.”, a precizat Maria Dolchi, beneficiara Academiei de Liderism Feminin.

Doamna Maria Dolchi urmează să candideze la funcția de primară a comunei Sârcova. Printre lucrurile care sunt preconizate spre realizare în calitate de primară se numără: „soluționarea problemei gunoiștilor neautorizate, amenajarea spațiilor de agrement pentru locuitorii comunei și în special pentru copii și vârstnici și crearea unor cantine sociale”.

„Și eu sunt mamă a cinci copii și am întâlnit în viață foarte multe greutăți, foarte multe probleme și dacă nu s-ar fi implicat Primăria și Asistența Socială nu am fi reușit să-mi cresc copii la nivelul de dezvoltare care îl au acum.” ne-a relatat Maria Dolchi.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.