print
În Moldova acum se poartă NonViolența!
25.11.2013
10159

Cei 20 de copii şi tineri care au participat la Atelierul de creare a tricourilor NonViolente au formulat mesaje anti-violență adresate atât adolescenților, cât și adulților. Acestea au fost transpuse pe tricouri, utilizând vopsele și carioci speciale, într-un mod cât mai creativ, original și spectaculos.

Acum se poartă NonViolența!

Tehnicile utilizate au fost specifice pentru fiecare participant în parte. Alexandra a început prin a trasa conturul desenului cu creionul, apoi cu o precizie milimetrică a aplicat cu pensula vopseaua acrilică, obținând un efect de aplicație. Ilinca a optat pentru o tehnică mai aproape de cea a acuarelei, creând treceri lente de culoare. Andreea a decupat un burete şi a tamponat vopseaua, ca să impregneze stofa, pentru a obține o imagine care să amintească de univers. Garri a incorporat elemente naționale, culorile tricolorului. Cătălina a creat propriul font, realizând litere atât de drepte și simetrice, de parcă ar fi fost scoase la imprimantă.

Acum se poartă NonViolența!

În rezultat au fost ilustrate 20 de tricouri, cu mesaje diferite ca stil si abordare. Unii au ales să vorbească despre ce își doresc: „Vreau să trăiesc fără frică", alții au promovat comportamentele pozitive, prin mesaje sugestive: „La mine în familie nimeni nu mă bate" și „Pe mine părinții mă cuprind". Fiecare tricou transmite un mesaj aparte.

Prin această acțiune copiii și tineri au susținut și promovat Campania Națională „Protejează-mi copilăria!", lansată de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei în parteneriat cu UNICEF.

La eveniment a fost prezentă Nune Mangasaryan, Reprezentantul UNICEF în Republica Moldova. 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.