print
Poeții desculți de la Chișinău
16.07.2014
4531

Un grup de tineri cu afinități artistice se întrunesc în fiecare zi de joi, într-un local din capitală, pentru a participa la spectacolul de poezie.

Alexandra_Bobu

„Ideea de club întrunește și promovează mai multe tipuri de artă: poezie, pictură, muzică. În linii generale, noi venim la club ca să ne împrietenim. Pentru majoritatea dintre noi clubul este o platformă unde cîntăm, recităm, ne inspirăm, discutăm despre poezii, le analizăm, pentru a crește și a ne promova”, explică Alexandra Bobu, moderatoarea proiectului.

Ronin_Terente

Ronin Terente spune că ideea de a înființa acest club a apărut instantaneu. „Într-o zi, Oleg Carp m-a invitat la Biblioteca Onisifor Ghibu, să-mi citesc poeziile. Eu am venit desculț și respectiv, de aici a apărut ideea de a fonda Clubul poeților desculți, povestește Ronin.

La întrebarea cum promovează clubul tinerii talentați, Ioana Isac a menționat că: ,,Adevăratele talente se fac cunoscute de la sine. Pe de altă parte, sunt persoane foarte talentate, însă nu au curajul să spună ceea ce cred și nu ies niciodată la suprafață, poate pentru că nu au avut mediul necesar, nu i-au înconjurat oamenii potriviți sau publicul nu era pregăit să asculte ce aveau de spus”.
Pentru a se promova mai mult, la începutul lunii septembrie, clubul va lansa o carte de antologii în care vor fi editate lucrări de-ale tuturor poeților din clubul. Deasemenea va lansa două filme documentare.

Clubul poeților desculți vine să susțină și să promoveze artiști, oferind spațiu și timp pentru autoafirmare. Aici sunt bineveniți atât artiștii, cât și iubitorii de arte dornici de a descoperi talente.

Text: Vasile Maxim | stagiar Stiripozitive.eu

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.