print
Tânărul originar din Moldova, Iulian Ciobanu, de patru ori campion al Portugaliei la acordeon
08.11.2017
1977

Vestea că Iulian Ciobanu deține patru titluri de campion al Portugaliei la acordeon ne-a dat-o Stella Verega, care ne îndeamnă „să-l ascultăm pe Iulian Ciobanu, junele virtuoz cu origini basarabene, stabilit cu familia în Portugalia din 2012, al cărui nume se așterne foarte armonios pe afișele scrise în limba lui Camões şi nu doar".

Iulian Ciobanu a tot participat în ultimii ani la diverse concursuri internaționale ale tinerilor acordeoniști și a obținut mai multe premii și trofee, iar recent a participat la un concert la Praga, în Republica Cehă, acolo unde a fost marcată, în perioada 2-5 noiembrie 2017, Ziua Internațională a Acordeonului.

Tânărul originar din Moldova studiază acordeonul de la vârsta de șase ani. A fost elev la Școala de Arte „Alexei Stârcea" din Chișinău, pe care a absolvit-o cu Diplomă de Merit.

În Portugalia Iulian Ciobanu a schimbat acordeonul cu clape pe acordeonul cu butoane. Are un CV de invidiat, cu numeroase concerte la Lisabona, în țară și în străinătate. Este elev al Institutului de Muzică „Vitorino Matono", profesor-coordonator Aníbal Freire.

Este de patru ori campion al Portugaliei la acordeon, la categoria lui de vârstă. Și este membru al Orchestrei Tradiționale din Alcobaça (port. Orquestra Típica de Alcobaça).

Frumoasă interpretare. Dinamică. Energică. Intensă. Iulian Ciobanu.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.