print
Lucrurile bune nasc idei frumoase la Bordeaux
23.02.2014
Rodica Ninicu | Bordeaux, 14323

Membrii din Bordeaux ai Asociațiilor „Cercle Moldavie" şi „ModCom"s-au arătat foarte sensibilizați de misiunea pe care o are în Republica Moldova Asociația „Pédiatres du monde" - cea de a ameliora sănătatea copiilor și și-au propus lansarea unui proiect caritativ.

Astfel, pe data de 15 martie 2014 este anunţat primul eveniment din cadrul acestui proiect: este vorba de o serată cultural-caritativă cu scopul acumulării de fonduri pentru copii din Republica Moldova, dar și prezentării mărțișorului publicului.

Sensibilizați de această idee au fost și artiștii plastici Vasile Botnaru (Republica Moldova), Viviane Girard și Charbel Matta (Franța). Lucrările acestora vor fi expuse spre vânzare, în scop caritativ, la serată.

De asemenea, Asociația „ModCom" a creat în exclusivitate pentru acest proiect o serie de tricouri cu un design special destinat cauzei caritabile.

Asociația „Gironde - Roumanie" s-a oferit să modereze un atelier de confecționare a mărțișoarelor: atât pentru copii, cât și pentru toți doritorii.

Câțiva tineri moldoveni și români s-au propus voluntar să iasă în scenă pentru a anima evenimentul, iar primăria localității Canejan a pus la dispoziție sala pentru festivități.

Proiectul este susținut de către Biroul pentru relații cu diaspora, în cadrul concursului de proiecte pentru organizarea sărbătorilor de primăvară 2014.

La eveniment sunt așteptate circa 100 de persoane.

Acest proiect este încă o dată dovada că faptele bune sunt molipsitoare.

Stiripozitive.eu este partener media al acestei acţiuni. 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.