print
3601 cărţi în limba română pentru concetăţenii noştri din 15 ţări
29.01.2014

Distribuția cărților colectate şi oferite de Biroul pentru relații cu diaspora (BDR) se face către 32 de asociații de moldoveni din Canada, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Kazahstan, Lituania, Luxemburg, Portugalia, Rusia, Spania, SUA, Norvegia, Franța și Ucraina.

„Cărțile și manualele sunt oferite la solicitarea membrilor diasporei care organizează cursuri de limbă română pentru copii și care au activități educativ-didactice în cadrul asociațiilor. Prin procurarea acestui lot masiv de cărți contribuim la menținerea unui interes față de limba maternă mai ales în rândul copiilor care au plecat de mici în străinătate cu părinții lor sau chiar s-au născut acolo, interes care este esențial în păstrarea legăturii cu țara de baștină, Republica Moldova", a afirmat Victor Lutenco, șeful BRD.

BRD a compilat câte un set de cărți pentru fiecare asociație, compus din 115 titluri, între care „Abecedarul preșcolarului" de Grigore Vieru, „Enciclopedia P. Guitz" de Lică Sainciuc, „Povești" de Ion Creangă, „Frunze de dor" de Ion Druță, „Poezii" de Mihai Eminescu, „Opera poetică" de George Coșbuc, colecția „Adevărul" „100 de cărți pe care să le ai în bibliotecă", precum și manuale de limbă română, ghiduri. La completarea lotului au contribuit cu donații de carte editura Cartier și Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM). În total, cetățenii Republicii Moldova din diasporă vor primi 3601 cărți.

Comunicatul complet poate fi accesat aici: Biroul_pentru_relatii_cu_diaspora.pdf

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.