print
Există viaţă şi fără ţigări!
22.05.2013
5957

Sunt aici mai multe mărturii ale unor oameni - recunoscuţi sau pur şi simplu cetăţeni - care au renunţat la fumat şi viaţa merge mai departe, frumoasă.

Mircea Surdu

JURNALISTUL MIRCEA SURDU: „PARTEA CEA MAI FRUMOASĂ ESTE CĂ AM CÂŞTIGAT LUPTA CU ŢIGĂRILE"

„Ce zice lumea când află că nu mai fumez de doi ani? Unora nu le vine să creadă, iar alţii se minunează că am reuşit", povesteşte jurnalistul Mircea Surdu despre reacţiile oamenilor la noua sa experienţă, tot mai mare, de nefumător.

Din cei 49 de ani de viaţă, actualul director al Televiziunii Naţionale Moldova 1, Mircea Surdu, a fost fumător timp de 24 de ani.

Iar partea cea mai spectaculoasă din tot acest documentar este, aşa cum mărturiseşte: „Că am câştigat lupta cu ţigările. Că am reuşit! Că nu mai sunt dependent de un viciu cu miros urât".

Ştefan Negură

ÎNDEMNUL MUZICIANULUI ŞTEFAN NEGURĂ: „LASĂ ŢIGARA, IA CAVALUL!"

„Lasă ţigara, ia cavalul!" Este îndemnul muzicianului Ştefan Negură pentru oamenii din profesia lui care încă mai fumează. Această pledoarie este adresată şi pentru unii dintre tinerii şi tinerele de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, unde Ştefan Negură este profesor de nai.

După 8 ani în care a fumat, Ştefan Negură (33 de ani) are deja o experienţă de 5 ani fără ţigări şi mărturiseşte că în toată povestea aceasta lucrul cel mai frumos este că „începi imediat să trăieşti o viaţă mai calitativă".

Astăzi muzicianul Ştefan Negură demonstrează prin exemplu său că, într-adevăr, „Există viaţă şi fără ţigări!"   

Stanislav Ţurcan

STANISLAV ŢURCAN, MASTERAND LA TEOLOGIE: PRIMA ŢIGARĂ LA 12 ANI , ULTIMA LA 21

A început să fumeze la 12 ani şi s-a lăsat la 21. Stanislav Ţurcan, un tânăr din Moldova, acum student la Master la Teologie Ortodoxă la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca şi bucătar la restaurant „Marty", spune că tot ce i s-a întâmplat bun în viaţă „este datorită lui Dumnezeu".

Aşa i s-a întâmplat şi cu renunţatul la fumat. „M-am rugat foarte mult ca să scap de patima asta. Şi, din întâmplare - dar nimic în lumea asta nu-i întâmplător - un vecin din camera de alături din cămin, la anul întâi de facultate, mi-a povestit că el citise o carte şi s-a lăsat de fumat un an şi după aceasta, din prostie, s-a reapucat", povesteşte Stanislav, care are acum 25 de ani.

„Şi mi-am zis hai să citesc cartea asta de Allen Carr „Easy Way to Stop Smoking". Şi într-o săptămână m-am transformat dintr-un fumător care fuma aproape un pachet de ţigări pe zi într-un nefumător „înrăit", spune Stanislav Ţurcan, care a reuşit să renunţe între timp, la fel după ce a citit două cărţi, la alcool şi la cafea.

Mesajul lui Stanislav către lume este unul simplu. „Să se roage toţi care au o patimă sau vreo adicţie la ceva anume şi să citească această carte fenomenală. Şi în general, să citească lumea cărţi", spune tânărul Stanislav Ţurcan, care susţine că s-ar bucura dacă aceste mărturii vor fi utile pentru alţii în această cauză nobilă antifumat.     

Iniţiativa „Există viaţă şi fără ţigări!" este susţinută de Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Uniunea Europeană în cadrul Campaniei naţionale antifumat.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.