print
Ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa. Viaţa e mult mai plină fără ţigări!
17.06.2013
20657

„Este un non-sens: să plăteşti bani pentru a-ţi face rău", mărturiseşte Ministrul Finanţelor al Republicii Moldova, Veaceslav Negruţa, într-un interviu pentru www.stiripozitive.eu cu genericul „Există viaţă şi fără ţigări!".    

- Cât timp aţi fumat, domnule Ministru?

- Am fumat aproape 15 ani. E o simplă coincidenţă probabil, dar am început când munceam la Ministerul Finanţelor, în 1995, şi am lăsat tot fiind la Ministerul Finanţelor, în 2010.

- De cât timp aţi renunţat la ţigări?

- Am renunţat în prima zi a anului 2010, deci, de 3 ani şi jumătate nu mai fumez. Nu am avut un scop în sine, să las fumatul. Simplu: nu aveam timp pentru o ţigară pe parcursul zilei. Şi am realizat că aşa e mai bine, fără ea.  

- Şi care a fost cel mai frumos lucru pentru Dumneavoastră şi pentru oamenii apropiaţi în această poveste?

- Cel mai frumos lucru este că... nu mă mai urmăreşte mirosul de fum de ţigară.

- Probabil că în gestul de renunţare la ţigări există şi un argument financiar. Aici, pentru cei care vor să o facă, ce sfat are Ministrul Finanţelor?

- Fumatul este o risipă de sănătate, timp şi bani. Din toate relele care există pe Pământ, fumatul e unicul rău pe care omul şi-l face conştient, scurtându-şi viaţa şi încă mai plătind cuiva pentru că-şi face rău.

Este un non-sens: să plăteşti bani pentru a-ţi face rău, după care să plăteşti sau să cauţi bani şi mai mulţi bani pentru tratamente medicale costisitoare.

Sfatul meu este: nu pierdeţi bani, nu pierdeţi timp - viaţa e şi aşa scurtă, nu faceţi rău propriei sănătăţi!

Ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa

Iniţiativa „Există viaţă şi fără ţigări!" este susţinută de Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Uniunea Europeană în cadrul Campaniei naţionale antifumat.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.