print
Plantează și tu fapte bune în Moldova
10.03.2017
323

Se urmăreşte implicarea unui număr de 400 de voluntari ce vor sădi şi îngriji arbori şi arbuşti pe o suprafaţă de 4 hectare. Scopul evenimentului este de a restabili prin împădurire albia râuleţului Bălţata, un afluent al Nistrului, care îşi are izvorul în aria plantării. Prezenţa apei aproape de suprafaţă cauzează alunecarea terenului, fapt care a determinat administraţia publică locală a comunei să efectueze lucrări de drenaj, copacii sădiţi de voluntari urmând să fixeze solul. Pe acest teren, voluntarii urmează să planteze salcâmi, a cărui rol este de a restabili solul, tei, mesteacăni, salcii, plopi, arţari, şi mai multe specii de arbuşti, care vor servi drept gard viu.

În urma colaborării cu specialişti în amenajarea peisajului, a fost elaborată schema plantării unui parc, ce va servi drept loc de recreere pentru comunitate, şi totodată va preveni declanşarea unor alunecări de teren ulterioare Participarea organizaţiilor partenere, a instituţiilor, incluzând primăria şi scolile, a societăţilor comerciale şi a voluntarilor din orice domeniu este unul din punctele cheie ale acestei iniţiative, care urmăreşte crearea unei reţele de persoane interesate în a lărgi suprafaţa spaţiilor verzi din Moldova.

Voluntarii vor fi preluaţi de la o locaţie din oraş, şi transportaţi cu microbusul până la locul plantării, care se află la 10 minute de Chişinău. De asemenea doritorii pot folosi mijloacele de transport în comun, şi transportul personal. Organizatorii vor asigura toate instrumentele necesare, ceai fierbinte, un prânz cald, şi muzică vie - toate condiţiile pentru a crea o atmosferă de neuitat, într-o frumoasă zi de primăvară.

Pentru informaţii ulterioare şi detalii, accesaţi pagina de facebook al evenimentului.

Doritorii să participe se pot înscrie prin următorul AICI, completând formularul.

Organizatorii pot fi contactaţi la numerele de telefon :

079255901 - Petru

068194272 - Mihaela.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.