print
La Nimoreni, Ialoveni, va avea loc cea de-a doua Ediție a „Festivalului Peștelui”
19.05.2017
423

Scopul festivalului rezidă în promovarea consumului de peşte, acesta fiind cel mai sănătos aliment din categoria cărnurilor şi al alimentaţiei sănătoase. Nu în ultimul rând, unul din obiectivele acțiunii culturale date constă şi în promovarea valorilor și a specificului local, cu raportare la gastronomia tradițională.

dfghjk

Astfel, toţi iubitorii de peşte sunt aşteptaţi să participe la ediția a doua a Festivalului Peștelui, în cadrul căreaia vor avea oportunitatea să savureze bucate din pește pregătite inclusiv la fața locului, după rețete tradiționale, cât şi să procure peşte proaspăt chiar din iazurile localităţii.

dfghjkl

Programul festivalului include: prezentarea expoziţiei de bucate variate preprate în exclusivitate din peşte (ciorbă din pește, pește la grătar, pește prăjit cu mujdei și mămăligută,pește prăjit cu malai, pește cu legume), workshopuri tematice, meșteșugărit, concursuri interactive cu premii, meci de fotbal între echipa CS Noroc Nimoreni si echipa JurnalFM, organizarea unei tombole, zona de distracții pentru copii, muzică şi agrement etc.

fgrtyui

Este de menționat că „Festivalul Peștelui” este la a doua ediție, organizatorii propunându-și ca acesta să devină o frumoasă tradiție a satului Nimoreni.

Evenimentul este organizat de Asociația Obştească „Centrul de Dezvoltare Comunitară în Mediul Rural”.

Organizator: Natalia Eremia

Telefon: 069232431

e-mail: eremia.natalia@gmail.com

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.