print
Moartea lui Igor Alexandrovici de Pavel Păduraru, la Librăria din Centru
20.02.2018
1655

Pe 22 februarie la Librăria din Centru din Chișinău, va avea loc lansarea romanului Moartea lui Igor Alexandrovici de Pavel Păduraruapărut la Editura Paralela 45.

Alături de autor vor participa:

Nina Corcinschi

Vladimir Beșleagă

Dumitru Crudu

Moderator: Em.Galaicu-Păun

„Pavel Păduraru realizează visul dintotdeauna al romancierilor basarabeni de azi: de-a scrie un roman al tranziţiei. Moartea lui Igor Alexandrovici are însă şi ceva în plus. Este şi un roman parodic, băşcălios, picaresc, grotesc, unde marile teme şi eroii contemporaneităţii basarabene sunt persiflaţi. Cam toate personajele sunt caricaturale, dar, uimitor, poate tocmai de aia şi sunt veridice, pentru că sunt tipice pentru societatea basarabeană de după '92 încoace. Un roman viguros, bine construit, solid, care ascunde în adâncurile sale şi un protest faţă de manipularea din toată lumea de azi, zicându-ne că aşa nu se mai poate. Un roman care se citeşte pe nerăsuflate". (Dumitru Crudu)


 PAVEL PĂDURARU s-a născut la 9 august 1976 în Chişinău. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Stat. În perioada 1996-2000 a condus serviciul de presă al Fundaţiei „Viaţă fără droguri", iar în 2000 a fondat prima revistă culturală online din R. Moldova „Lolocur". În 2004-2006 a lucrat profesor de literatură universală la Liceul Republican Real. Din 2006 este jurnalist la ziarul TIMPUL. Este și coautor al serialului documentar de investigaţie „La Hanul Morţii", un film despre escrocheriile imobiliare în Republica Moldova.

Apariții editoriale: „La braţ cu opoziţia" (Speranţa, 1998), „Îmi pare că-s păduraru" (Tiuk, 2001),  „Karlik" (Pontica, 2006). 

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.