print
CNTM împreună cu UNICEF a lansat prima platformă de sondaje online destinată în totalitate tinerilor din țară
28.02.2018
55

Aceasta presupune ca tinerii să răspundă la sondaje săptămânale pe diferite tematici sociale pentru ca în baza răspunsurilor lor să identificăm problemele cu care se confruntă și să îi ajutăm să le soluționeze. În acest context am lansat și un spot promoțional cu ajutorul căruia să informăm tinerii despre proiect și să -i îndemnăm să vorbească deschis despre problemele cu care se confruntă.

Odată cu lansarea proiectului am reușit să efectuăm 11 vizite în 11 regiuni ale țării și să discutăm direct cu tinerii despre posibilitățile pe care le oferă platforma. În urma vizitelor am primit un feedback pozitiv de la aceștia, iar asta ne dă speranța că proiectul va reuși să devină popular și în rândul celor cu care nu putem interacționa fizic. Spotul este recomandat de CCA, în urma deciziei luate pe data de 12 Februarie 2018. 

Ce este U-Report?

Platforma este bazată pe participarea voluntară a tinerilor care odată ce devin membri ai platformei, se angajează în a fi persoane-resurse referitor la provocările pe care le resimt în comunitățile din care fac parte. Fiind simplu în utilizare și anonim 100%, U-Report este mediul perfect pentru sporirea participării tinerilor și pentru a provoca o schimbare în societate.

U-Report este platforma destinată pentru informarea și familiarizarea tinerilor și adolescenților referitor la diverse servicii sociale de care pot beneficia, sau oportunități de care nu știu. Este instrumentul de măsurare a gradului de cunoaștere a tinerilor referitor la anumite subiecte, care mai apoi ne ajută să lucrăm împreună la ajustarea acestor servicii.  

În republica Moldova prioritățile U-Report sunt următoarele: 

- Sănătate: Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor sunt accesibile la nivel național, centre respective fiind instituite în fiecare raion. U-Report ar fi platforma de promovare a serviciilor de acest gen, dar și ajustarea acestora în dependență de nevoile tinerilor și adolescenților. 

- Violență: Fenomenul violenței este larg răspândit, fie în familie, școală, sau stradă. Bullying-ul rămâne a fi o problemă majoră în ceea ce privește violența la școală. Cunoașterea cazurilor de violență, dar și alte probleme, direct de la adolescenți și tineri, ar putea identifica victimele violenței și a le redirecționa către specialiștii vizați să le ofere ajutor. 

- Participare: Participarea tinerilor este în continuă descreștere. Se întâmplă fie pentru că aceștia sunt dezamăgiți de ne-executarea angajamentelor asumate de către decidenți, sau nu sunt deajuns de motivați pentru ca să se implice cât mai mult în viața socială. Opiniile tinerilor de cele mai multe ori nu sunt auzite, sau, și mai rău - sunt ignorate. U-Report va amplifica vocea tinerilor prin sondaje și campanii locale care le va permite să contribuie la luarea deciziilor.  

- Alte subiecte sociale: U-Report nu se limitează doar la aceste 3 priorități, fiind deschis și pentru alte subiect de interes pentru tineri, cum ar fi educație, angajare, cultură și sport.

Care sunt beneficiile

1. Tinerii cunosc ce cred alți tineri despre anumite situații.

2. Sunt informați.

3. Raportează unele probleme din comunitate.

4. Contribuie direct la soluționarea lor.

Cum funcționează U-Report:

1. Tinerii răspund săptămânal la sondaje

2. Răspunsurile sunt publicate automat pe site-ul moldova.ureport.in. transparent și fără a fi filtrate/modificate.

3. Împreună cu Comitetul de Coordonare identificăm actorii care ar putea contribui la soluționarea problemei/fenomenului specific.

4. La mese rotunde / întâlniri periodice, identificăm soluții pentru problemele raportate împreună cu tinerii și autoritățile. 

Pentru mai multe detalii despre platforma de sondaje şi pentru a viziona spotul publicitar, accesaţi aici!

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.