print
La Chişinău va fi lansat ultimul număr al revistei „L’Année Francophone Internationale” (AFI )
16.03.2018
628

AFI este o revistă francofonă de circulație internațională, cea mai cunoscută și cea mai citită în rândul statelor membre a Organizației Internaționale a Francofoniei. Ultimul număr, care a fost scos de sub tipar de curând, este dedicat Republicii Moldova. Acest volum cuprinde articole diverse despre actualitatea politică și culturală din Republica Moldova, evoluția statului după independență, analize despre identitatea și geopolitica țării, diaspora, implantarea francofoniei și multe alte subiecte abordate de autori din Moldova și din străinătate.

Invitați de onoare:

Pascal LE DEUNFF, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al   Republicii Franceze în   Republica Moldova

Emmanuel SKOULIOS, Director, Alianţa Franceză din Moldova

Monica BABUC, Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova

Tudor ULIANOVSCHI, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova

Elena PINTILEI, Director General, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova

În fiecare an, la 20 martie, Organizația Internațională a Francofoniei celebrează Ziua Internațională a Francofoniei prin diverse manifestări culturale. Organizația cuprinde 84 de state (58 de state membre și 26 cu statut de observator) , distribuite pe cele 5 continente, iar limba franceză este a doua limbă internațională. Din anul 1997 Republica Moldova a devenit membră a Organizației Internaționale a Francofoniei.

Evenimentul va avea loc la 20 martie 2018, ora 15.00, etajul I, blocul central al BNRM (str. 31 August 1989, nr. 78 „A").

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.